Την Δευτέρα στις 7 Απριλίου

Δύο συναυλίες θρησκευτικής, εκκλησιαστικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν το Πατρινό κοινό, ενόψει της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης του Πάσχα, το βράδυ της Δευτέρας στις 7 Απριλίου.

Η πρώτη συναυλία με τίτλο «Πάθη Κυρίου» θα γίνει στις 19.30 στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών όπου η Τετράφωνος Ανδρική Χορωδία του ιερού ναού Παντανάσσης «Γεώργιος Ν. Τριάντης» που έχει μία διαδρομή 95 και πλέον χρόνων, θα παρουσιάσει Τροπάρια, ύμνους και Εγκώμια όπως τα «Η Ζωή εν Τάφω» και «Αι Γενεαί Πάσαι».

Η διεύθυνση της Χορωδίας είναι του μαέστρου Θεόδωρου Χαλκιόπουλου, η επιμέλεια των κειμένων του καθηγητή φιλόλογου Φώτη Δημητρόπουλου ενώ η Μαρία Αναλυτή, μέλος του Χοροθεάτρου του Πανεπιστημίου Πατρών και ο κ. Δημητρόπουλος θα διαβάσουν κείμενα με αναφορές στην Μεγάλη Εβδομάδα και τα Θεία Πάθη.

Η δεύτερη συναυλία με Ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας έχει προγραμματιστεί στις 20.00, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα όπου το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί και θα αποδώσει ο Βυζαντινός Χορός του Πατρινού χοράρχη και Πρωτοψάλτη του ι. ναού Αγίου Ανδρέου, Αριστείδη Μπουχάγιερ.