Οι θετικές επιδράσεις της «κολασμένης» λιχουδιάς στην υγεία μας

Η σοκολάτα αποτελεί για πολλούς ένα απαγορευμένο καρπό, λόγω των πολλών θερμίδων που μας δίνει. Πραγματικά μία μεσαία σοκολάτα 100 γραμμαρίων μπορεί να μας δώσει μέχρι και 550 θερμίδες.

Ωστόσο όπως λέει και ο Παράκελσος, ένας από τους μεγαλύτερους αλχημιστές του μεσαίωνα «Η δόση κάνει το δηλητήριο».

Έτσι η ελεγχόμενη κατανάλωσή της μπορεί να μας έχει και θετική επίδραση στην υγεία μας καθώς η σοκολάτα περιέχει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Συστατικά, όπως το μαγνήσιο και η τυροσίνη, που βρίσκουμε στη σοκολάτα, έχει βρεθεί πως έχουν ένα σημαντικό ρόλο στην καλύτερη μυική και εγκεφαλική τόνωση και λειτουργία.

Η καφείνη, η θεοβρωμίνη και η φαινυλαιθυλαμίνη είναι ουσίες που επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα, προσδίδοντας στη σοκολάτα αναλγητικές ιδιότητες και που βελτιώνουν τη διάθεση.

Επίσης σύμφωνα με τους ερευνητές η μαύρη σοκολάτα περιέχει εκτός των άλλων την ουσία φλαβανόλη, η οποία φαίνεται να καταπολεμά την πνευματική κούραση.