"Η Φαρμακευτική Επιστήμη στις μέρες μας! Διαφαίνονται προοπτικές στον ορίζοντα;"

Με σύνθημα «δημιουργούμε το Πανεπιστήμιο του Αύριο» η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας προχωρά στην διοργάνωση μιας σειράς επιστημονικών διαλέξεων. Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 28 Μαρτίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58, Πάτρα, από τις 18:30 έως τις 21:00 το βράδυ  θα γίνει η «Η Φαρμακευτική Επιστήμη στις μέρες μας! Διαφαίνονται προοπτικές στον ορίζοντα;».

Το πρόγραμμαέχει ως εξής:

- 18:30-18:40 - Χαιρετισμοί

- 18:40-19:00 - ''Ρυθμιστικό Πλαίσιο Φαρμάκων και Φαρμακοεπαγρύπνηση.'' ~ Γρηγόρης Σιβολαπένκο «Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστημίου Πατρών»

- 19:00-19:25 –«Οι φαρμακοποιοί στα Ιατρικά Τμήματα της Φαρμακοβιομηχανίας." ~ Κατερίνα Αθανασίου ΕΛΠΕΝ Α.Ε. Φαρμακευτική Βιομηχανία, Φαρμακοποιός, Διεύθυνση Κλινικής Έρευνας»

-19:25-19:50 - "Απαρέγκλιτη στόχευση ή ευπροσαρμοστικότητα και ευελιξία; Στρατηγικές για να βρει ένας απόφοιτος τον δικό του δρόμο." ~ Σταύρος Τοπούζης Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστημίου Πατρών»

- 19:50-20:05 - "Προοπτικές του Φαρμακείου στη σημερινή Πραγματικότητα." ~ Θανάσης Παπαθανάσης «Eιδικός Γραμματέας του Π.Φ.Σ., Φαρμακοποιός».

- 20:05-20:50 - "Επαγγελματικές Προοπτικές για τον Φαρμακοποιό στον Ευρύτερο χώρο της Υγείας. Τι στοιχεία/εφόδια χρειάζεται κανείς για να πετύχει;" ~ Τάκης Ζερβακάκης «Vice President Marketing & Business Development, Zeincro-Hellas».

-20:50 - Ανοιχτός διάλογος.

Η Χημεία ως Πυλώνας Αειφόρου Ανάπτυξης: με το βλέμμα στραμμένο στο 2020

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χημικού και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χημικών Μηχανικών διοργανώνουν συνέδριο με θέμα "Η χημεία ως πυλώνα αειφόρου ανάπτυξης: με το βλέμμα στραμμένο στο 2020", την Τρίτη στις 1 Απριλίου στο ξενοδοχείο "Αστήρ" (από τις 18:00 έως τις 21:00), στο ξενοδοχείο "Αστήρ".

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον εξελισσόμενο τομέα ενέργειας της χώρας. Η βιομάζα και τα βιοκαύσιμα θεωρούνται ισχυροί συντελεστές της αγοράς με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

Επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ για την παραγωγή βιοκαυσίμων αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας παράλληλα 200.000 νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο, το 14% του ενεργειακούς της μείγματος να αποτελείται από ανταγωνιστικά στο κόστος βιοκαύσιμα.

Στα πλαίσια μιας νέας ενεργειακής πολιτικής, ο τομέας της ανανεώσιμης ενέργειας διακρίνεται για τη δυνατότητά του να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και τη ρύπανση, να εκμεταλλευτεί τις τοπικές και αποκεντρωμένες πηγές ενέργειας και να παρακινήσει την αγροτική ανάπτυξη.

Οι νέες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταξύ των οποίων τα βιοκαύσιμα και η ενέργεια από βιομάζα δημιουργούν οικονομική δραστηριότητα, προστιθέμενη αξία και απασχόληση στην Ευρώπη και βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και το επίπεδο ζωής.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι:

- Μπεκατώρου Αργυρώ,Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας

-Κορδούλης Χρήστος,Καθηγητής Τμήματος Χημείας

-Αμανατίδης Ελευθέριος,Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών

-Βερύκιος Ξενοφών,Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών

-Ματαράς Δημήτριος,Καθηγητής Χημικών Μηχανικών

-εκπρόσωπος της εταιρείας HELBIO (green energy).