Άγνωστος στέλνει φακέλους με μετρητά και δωροεπιταγές

Λεφτά υπάρχουν και κάποιος τα μοιράζει με το ταχυδρομείο. Τουλάχιστον στην Ιαπωνία, εκεί όπου δεκάδες κάτοικοι δύο πόλεων έκπληκτοι ανακάλυψαν μετρητά και δωροεπιταγές στο γραμματοκιβώτιό τους. 

Συνολικά 760.000 γιεν (7.437 δολάρια) βρέθηκαν σε φακέλους ανάμεσα σε άλλες επιστολές με παραλήπτες 30 νοικοκυριά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Ικόμα. Το μεγαλύτερο ποσό που βρήκε κάποιος μέσα στο φάκελο ήταν 1.340 δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi. Δέκα ημέρες νωρίτερα, άλλες 30 οικογένειες επίσης έλαβαν αντίστοιχα πακέτα, στην πόλη Καβασάκι. 

Κάποιοι βρήκαν κέρματα τυλιγμένα σε χαρτιά, άλλοι χαρτονομίσματα και δωροεπιταγές. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως, περίπου οι μισοί κάτοικοι της Ικόμα αρνήθηκαν να αποδεχθούν τα μυστηριώδη δώρα, με κάποιους από αυτούς να χαρακτηρίζουν την προσφορά ως τρομακτική. 

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιος είναι ο αποστολέας, ενώ η αστυνομία αντιμετωπίζει τα ποσά ως απολεσθέντα χρήματα που βρέθηκαν. Οι αρχές ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τους αριθμούς των δωροεπιταγών, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον ευγενικό χορηγό.