Ο πρώτος αγώνας στην Δημοτική πίστα της Χαλκίδας

Μετά την ολιγόμηνη χειμερινή ανάπαυλα, ο πολύβουος και σε αναβρασμό θίασος του ελληνικού Motocross είναι έτοιμος για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στην καθιερωμένη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη Δημοτική πίστα της Χαλκίδας, πρωταγωνιστές και μη θα δώσουν το πρώτο φετινό παρόν την Κυριακή 30 Μαρτίου με στόχο το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ2, ο Δημήτρης Κοντολέτας (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία (ΜΧ1) για να αντιμετωπίσει τον πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (ΦΙΑΜ, Honda).

Στην ίδια κατηγορία ο ταχύς και μεθοδικός Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΜΟΕορδαίας, Yamaha) με τον ανανεωμένο Γιώργο Ηλιόπουλο (ΠΑΛΕΜΟΤ Αιγίου, ΚΤΜ) και τον επανερχόμενο από τραυματισμό Μανώλη Σκύβαλο (ΟΔΙΚΟζάνης, Honda) θα διεκδικήσουν τις θέσεις του βάθρου.

Χωρίς τον πρωταθλητή της στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, οι εξελίξεις στην ΜΧ2 αναμένονται εξίσου συγκλονιστικές αφού μια πεντάδα νεαρών αναβατών θα παλέψει για την νίκη, την άνοδο στο βάθρο και το όσον δυνατόν καλό ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο σταθερά ανερχόμενος μετά τον τραυματισμό του, Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda), ο εκπληκτικός στον περσινό αγώνα στην Πτολεμαϊδα Θεσσαλονικιός και ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) είναι τρεις από τους βασικού διεδκικητές.

Από κοντά ο Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Kawasaki), ο Μανώλης Κρητικός (ΑΡΗΣ, Yamaha) μαζί με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) και τον πολλά υποσχόμενο Νίκο Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Kawasaki) θα κρατήσουν τους πάντες στις μύτες των ποδιών μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Στην κατηγορία με τις περισσότερες αγωνιστικές εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια, στην ΟΡΕΝ, ο πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης (ΛΕΜΟΤ) θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με ΚΤΜ έχοντας στον νου από ποια «μεριά» θα βρει αντίσταση.

Από την Καβάλα (Κυριάκος Κιουτσούκωστας - Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki), από το Αγρίνιο (Νίκος Κριμπούνης ΛΑΜΟΤ, ΚΤΜ) από την Ρόδο (Σταμάτης Λυρίου -Ικαρος Ρόδου, Kawasaki), ή από όπου άλλου θα έρθει η έκπληξη.

Απρόσμενες εξελίξεις αναμένονται και στην «τετράτροχη» κατηγορία των Quad όπου πρωταγωνιστεί ο ΜΟΒΕ. Ο Αγρινιώτης Γιώργος Καπέλης (Yamaha) θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο του φαβορί που θέλουν πολύ να αμφισβητήσουν, ο Σπύρος Μπιρλής (ΚΤΜ), ο νεαρός Γιώργος Χαραλάμπους (Harris), ο Κώστας Ντούζος (ΚΤΜ) και άλλοι επίδοξοι που προετοιμάζονται σκληρά!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Μετά την διάβαση από την υπερυψηλή γέφυρα στην είσοδο της πόλης, ακολουθείτε τις δημοτικές πινακίδες προς «Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motocross) Δήμου Χαλκιδέων». Η κατεύθυνση είναι προς την Β. Εύβοια.

Η γεωγραφική θέση έναρξης του δρόμου προς την πίστα είναι: 38’’29’07 83 Β & 23’’39’28 30 Α.