Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. αργά το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στις 23:22 και 23:31, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τη Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού.

Μάλιστα, ο άντρας προειδοποίησε ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί οι οποίοι εντόπισαν έναν ύποπτο σάκο στην είσοδο της εφορίας.

Οι αστυνομικοί περίμεναν αρκετή ώρα αφού εξέπνευσε ο χρόνος που είχε δώσει ο άγνωστος στα τηλεφωνήματα, αλλά δεν σημειώθηκε έκρηξη. Λίγο αργότερα οι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στο αντικείμενο που όπως διαπιστώθηκε ήταν πράγματι ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο, για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη όπως είχαν προγραμματίσει οι δράστες.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξετάζονται, ενώ για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η αστυνομία περιμένει την προκήρυξη για το χτύπημα, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο είτε για ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είτε για την ομάδα «Επαναστατική Ανατροπή».

Η «Επαναστατική Ανατροπή» είναι η οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της 27ης Απριλίου.

Η σχετική προκήρυξη που θύμιζε σε πολλά τον τρόπο γραφής μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε τότε βρεθεί σε στικάκι στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.