Οι σαρακοστιανές διευθύνσεις στην Πάτρα είναι αρκετές και τα μαγαζιά που… «νηστεύουν» φροντίζουν να μας προτείνουν λαχταριστές συνταγές που μας κάνουν να «γλείφουμε» τα δάχτυλα μας.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης δημιούργησε ένα γλυκό που έχει ξετρελάνει Πατρινούς και όχι μόνο. Πρόκειται για την τούρτα με σοκολάτα και χαλβά.

Για την ακρίβεια με χαλβά, ταχίνι και κουβερτούρα. Από στόμα σε στόμα και από πόρτα σε πόρτα το πρωτότυπο αυτό γλυκό ταξίδεψε παντού.

Μάλιστα σε επίσκεψή του στην Πάτρα ο γνωστός τεχνικός αρτοζαχαροπλάστης Γιάννης Γκανάς αφού δοκίμασε το γλυκό και ξετρελάθηκε «πήρε» την συνταγή μαζί του και σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί στις «βιτρίνες» και άλλων μαγαζιών της χώρας.

Η απόχη από τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν σημαίνει απαραίτητα αποχή και από κάθε τι γευστικό όπως το αρτοποιείο του κ. Κωνσταντινίδη που παραμένει πιστό στις γευστικές επιταγές της Σαρακοστής και τα καταφέρνει με το παραπάνω.