Από τα 24 συγκροτήματα που επιλέχτηκαν στο διαγωνισμό τα τρία είναι από εδώ - Δείτε ποια είναι αυτά

«Άρωμα» Πάτρας θα έχει το "10ο Schoolwave Festival" που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου. Από τα 24 συγκροτήματα που επιλέχτηκαν για να εμφανιστούν στη σκηνή του Schoolwave τα τρία είναι από την Πάτρα.

Πρόκειται για τρεις μπάντες που αποτελούνται με μαθητές και φοιτητές από την Πάτρα, μπάντες που ξεχώρισαν στην ακρόαση που έγινε στην Αθήνα και επιλέχτηκαν από την επιτροπή. Τα συγκροτήματα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν την Δευτέρα από τους διοργανωτές είναι οι Manhattan Project, οι Nicks και οι Tourlou the band.

Και τα τρία μουσικά γκρουπ που υπηρετούν διαφορετικά είδη μουσικής έβγαλαν την Πάτρα «ασπροπρόσωπη», στον μεγαλύτερο μουσικό μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

Απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι η Πάτρα έχει τη μουσική μέσα της. Οι Manhattan Project, είναι μία μπάντα που παίζει κυρίως progressive μουσική και αποτελείται από φοιτητές.

Οι Nicks που επιλέχτηκαν είναι μία μπάντα με μουσική ξεχωριστή που θυμίζει ινδιάνικο ροκ, με σαφής επιρροές από την Dubstep. Αποτελείται από μαθητές.

Όσο για τους Tourlou the band είναι συγκρότημα μαθητικό, με δικό του στιλ και χαρακτήρα στην μουσική και στον διαγωνισμό του Schoolwave έπαιξε progressive ρεμπέτικο.


Οι Manhattan Project


Οι Nicks


Οι Tourlou the band

Τι είναι το Schoolwave;

Το Schoolwave είναι πλέον ένας μουσικός θεσμός για  τους μαθητές και τους φοιτητές της Ελλάδας που έχουν φτιάξει τα δικά τους συγκροτήματα, ένα φεστιβάλ που δίνει την δυνατότητα σε δεκάδες νεανικές μπάντες να αναδειχθούν, εδώ και 10 χρόνια που έχει ζωή.

Φέτος στην ακρόαση συμμετείχαν 84 συγκροτήματα (από τα 197 που δήλωσαν συμμετοχή) και από την ακρόαση αυτή επιλέχτηκαν 24 γκρουπ, 12 φοιτητικά και 12 μαθητικά. Η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη καθώς το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, με τα μουσικά συγκροτήματα να παίζουν το είδος μουσικής που ήθελαν, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Φέτος την επιτροπή αποτέλεσαν οι Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

Για να δείτε τα 24 συγκροτήματα που επιλέχτηκαν για να ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave 2014 πατήστε εδώ.


Manhattan project live @ GBOB


Nicks - Everything goes parallel LIVE @ SCHOOLWAVE 2013


Δείτε φωτογραφίες από τα παρασκήνια και τις ακροάσεις του Schoolwave Festival