Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλά από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας προσφέρουν τα ελληνικά κρασιά, με καταγωγή κυρίως από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Με μια έρευνα στη Νέα Υόρκη διαπίστωθηκε ότι τα ελληνικά κρασιά ήταν διαθέσιμα σε 480 εστιατόρια και πολύ περισσότερους λιανοπωλητές κρασιού.Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την αύξηση του όγκου, καθώς και στην αξία του τοπικού κρασιού που ταξιδεύει στη Βόρεια Αμερική.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την αύξηση του όγκου, καθώς και στην αξία του τοπικού κρασιού που ταξιδεύει στη Βόρεια Αμερική. Τα κρασιά της Oινικής Πατρών και του Γιώργου Καρελά κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η ποιότητα των Πατρινών κρασιών, της τεντούρας και της μαυροδάφνης είναι αυτό που βοηθά τους ντόπιους παραγωγούς να διεισδύουν σε τέτοιες δύσκολες αγορές.Τα θεμέλια για την επιτυχία της επιχείρησής του Πατρινoύ Γιώργου Καρελά είναι το μεράκι,το πάθος και η δεξιοτεχνία στην παραγωγή.


Πρόσφατα στην μεγαλύτερη έκθεση του San Francisco η οποία έχει συνδεθεί με το χώρο όπου οι άνθρωποι, δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα καινοτομικά, "ντιζαϊνάτα", "έξυπνα" έως "περίεργα" Τρόφιμα τα προϊόντα της Οινικής αλλά και το ούζο και τσίπουρο της επίσης Πατρινής επιχείρησης "Pilavas", εντυπωσίασαν τους περίπου 20.000 επισκέπτες.

Η έκθεση "Fancy Food" με χιλιάδες επισκέπτες και περίπου 2,400 εκθέτες από 80 χώρες του κόσμου ήταν μια καλή ευκαιρία για τις Πατρινές εταιρίες και τα στελέχη τους να προσεγγίσουν τις μεγάλες αγορές των τροφίμων, να συζητήσουν νέες συνεργασίες και να ανανεώσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς επίσης να ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις του κλάδου.