Ο Κώστας Λειβαδάς μαζί με την Ζωή Παπαδοπούλου σε ένα ακουστικό πρόγραμμα για πιάνο και δύο φωνές

Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης την Παρασκευή 21 Μαρτίου και το θέατρο act την γιορτάζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Συγκεκριμένα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο Κώστας Λειβαδάς παρουσιάζει ένα ακουστικό πρόγραμμα για πιάνο και δύο φωνές, με επίκεντρο τον δίσκο «Γραμμένο με κόκκινο» που περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων αλλά και όλη την μουσική του πορεία και τα τραγούδια του που αγαπήσαμε.

Μαζί του η Ζωή Παπαδοπούλου δίνει τη δική της νότα, ταξιδεύοντάς μας μέσα από τραγούδια του Κώστα και άλλα αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Λίγα Λόγια για τον Κώστα Λειβαδά

Ο Κώστας Λειβαδάς αποτελεί μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα που ευθύνεται για μερικά από τα πιο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια των τελευταίων χρόνων.

Ο ίδιος επιμένει να συστήνεται ως τραγουδοποιός ενώ η μουσική του περιπλάνηση ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια ανάμεσα σε ηλεκτρικούς ήχους και νεανικούς μουσικούς πειραματισμούς. Το αναγνωρίσιμο προσωπικό του στυλ στηρίζεται στην προσωπική ανάγκη και ευχή για ένα δόκιμο ελληνικό τραγούδι που γεννιέται από την ευτυχή συνάντηση Δύσης και Ανατολής.

Οι δε παραστάσεις του είτε με ακουστικό είτε με φουλ ηλεκτρικό σχήμα καταφέρνουν να συνδυάζουν πάντα το λυρισμό με την αμεσότητα με το κοινό. Επιστρέφει στη δισκογραφία με μια ιδιαίτερη ανθολογία ποίησης: Του Λόγου το Αληθές μέρος 1ον: Γραμμένο με κόκκινο + 2 τραγούδια με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων για τον Θανάση Τσιπινάκη.

Ο υπότιτλος ενδεικτικός: Με φόντο την αιμορραγούσα πληγή στην καρδιά της πατρίδας. Από τον Ευριπίδη ως την Μαρία Κούρση και από τον Καρυωτάκη ως τον Ανέστη Ευαγγέλου ένας φόρος τιμής στους Ελληνες Ποιητές και τα ρεύματά τους που το σώμα και το αίμα από τα λόγια τους τροφοδότησε, εμπλούτισε και εν τέλει καθόρισε τις στροφές και την ομορφιά του μεγάλου Πατέρα ποταμού της Ελληνικής Ποίησης.

Το προφίλ της Ζωής Παπαδοπούλου

Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Με μουσική κατ’ οίκον διανομή, μετά φίλων, συγγενών και τρελού ακορντεόν. Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Κι από κι έπειτα όλα εξελίσσονται σαν σε ταινία.

Οι συνεργασίες της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Χάρις Αλεξίου, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Πασχάλη Τερζή, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Αντώνη Ρέμο

3 χρόνια μετά, ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ, ο τίτλος του πρώτου δίσκου της Ζωής Παπαδοπούλου, σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο τους να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ».

Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο ΤΑΤΟΥΑΖ και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά, ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από το προσωπικό της label “1 Way Music”, σε παραγωγή της ίδιας και του Τάκη Βασιλείου, ενώ παράλληλα η Ζωή πυκνώνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τα δικά της χιλιόμετρα στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.