Δέκα μετάλλια εκ των οποίων τέσσερα χρυσά είναι ο απολογισμός της Πατρινής Πυγμαχίας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/11) στο κλειστό της ΕΑΠ.

Παράλληλα σε επίπεδο σωματείων η Παναχαϊκή του Νίκου Πλέα αναδείχτηκε πρωταθλητής και πολυνίκης σύλλογος για το 2012, μία διάκριση που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά  ότι η Πάτρα αποτελεί μία από τις «κυψέλες» της ελληνικής  πυγμαχίας και παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή.  

Αρκετά καλά ωστόσο σε επίπεδο σωματείων πήγε και η ΕΑΠ του Μάριου Καπερώνη κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό.

Αναλυτικότερα ο Άγγελος Μπέης της Παναχαϊκής στην κατηγορία των 81 κιλών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τον «κοκκινόμαυρο» σύλλογο κερδίζοντας στον τελικό τον Χασιώτη του Εθνικού Κοζάνης με 15-5 στα σημεία.

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος της Παναχαϊκής κέρδισε στην κατηγορία των 91 κιλών στον τελικό τον Αντωνόπουλου του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο Ηλίας Αμέντ της ΕΑΠ στην κατηγορία των 75 κιλών, πετυχαίνοντας έτσι μία σημαντική  διάκριση για το σωματείο του.

Ο Νίκος Θεοδοσίου της Παναχαϊκής στην κατηγορία των 75 κιλών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο αφού στον τελικό με τον Τσαγκράκο του Λεωνίδα έχασε στα βοηθητικά σημεία.

«Αργυρός» αναδείχτηκε και ο Σάκης Πεφάνης της ΕΑΠ στην κατηγορία των 64 κιλών καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει στον τελικό τον Τσαλικίδη, ενώ χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κώστας Καββαδίας της Παναχαϊκής στην κατηγορία των 75 κιλών.

Ανάμεσα στα δέκα μετάλλια της Πατρινής Πυγμαχίας υπήρξαν και δύο που ήρθαν από γυναίκες. Η Χριστίνα Αθανασοπούλου της Παναχαϊκής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών (πρώτη η Λιναρδάτου, δεύτερη η Βαχανίδου), ενώ χάλκινο μετάλλιο πήρε και η Κορίνα Σμαγκούλοβα της Παναχαϊκής στην κατηγορία των 51 κιλών.

Θυμίζουμε ότι στην κατηγορία των 60 κιλών ο Βασίλης Κονταξής της ΕΑΠ και ο Νίκος Γασπαρινάτος της Παναχαϊκής αναδείχτηκαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, προσθέτοντας δύο ακόμα μετάλλια για την πυγμαχία της Πάτρας.

Σημειώνουμε ότι η διοργάνωση του όλου πρωταθλήματος κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη από τους αρμόδιους της Ομοσπονδίας καθώς ο κόσμος και τις τέσσερις μέρες που  κράτησαν οι αγώνες γέμισαν το «κλειστό» γήπεδο της ΕΑΠ, χειροκροτώντας τους αθλητές.