Ενα διαφορετικό Πατρινό Καρναβάλι, καρναβάλι προσφοράς και αλληλεγγύης

Το καρναβαλικό πλήρωμα 78 όχι μόνο ήταν ένα από αυτά που ξεχώρισαν στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν και αυτό που διοργάνωσε δύο κοινωνικές δράσεις στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου.

Την εθελοντική αιμοδοσία και την διανομή τροφίμων. Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου η Οργανωτική ομάδα του καρναβαλικού πληρώματος του Group 78 τονίζει τα εξής: «Ευχαριστούμε θερμά για την κοινωνική τους προσφορά όσους πρόσφεραν 10 λεπτά από τον χρόνο τους δίνοντας αίμα, βοηθώντας τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, αλλά και όσους διέθεσαν τρόφιμα τα οποία προήλθαν από την εκδηλώσεις στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου.

Το καρναβάλι για μας έχει άμεση σχέση με την κοινωνία και τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτό θελήσαμε να δείξουμε με τις δράσεις μας.  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες και όλους τους καρναβαλιστές που συμμετείχαν σε αυτές. Τα μέλη των πληρωμάτων, αλλά και όλους όσους ήρθαν να δώσουν αίμα, ακόμα και αυτούς που ήρθαν, αλλά τελικά δεν μπορεσαν να δώσουν για ιατρικούς λόγους.

Ευχαριστούμε παράλληλα την θεατρική ομάδα «Υποκριτές, την 6 ΥΠΕ, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας: Top Fm , Pυθμός Fm, Alpha Πάτρας, Radio 9.15 και Mojo radio.
Ευχαριστούμε τον Δήμο, τον Οργανισμό Πατρινό Καρναβάλι Κοινωφελής Επιχείρηση, αλλά και το προσωπικό για την βοήθεια που μας προσφέρθηκε, αλλά και για την παραχώρηση της αίθουσας στην Αγορά Αργύρη.

Επίσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης» δίχως την πολύτιμη βοήθεια του δεν θα μπορούσε να γίνει η δράση της αιμοδοσίας. Ευχαριστούμε επίσης το χορηγό έντυπου υλικού το  ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Μαρία Ανανιάδη που σχεδίασε την αφίσα των δράσεων. Η εκδήλωση ήταν η 2η αιμοδοσία στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου η οποία συνδυάστηκε με την συλλογή τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες αίματος από την δράση της αιμοδοσίας και σε ότι αφορά την συγκέντρωση τροφίμων, τα τρόφιμα χορηγήθηκαν στην δομή παροχής συσσιτίων του Δήμου Πατρέων».