Μία ξεχωριστή νότα στο πατροπαράδοτο έθιμο που τηρείται σε όλη την Δυτική Ελλάδα

H Καθαρά Δευτέρα και η λαγάνα έχει την τιμητική της, αλλά αυτή που παρασκεύασε ο Τάσος Καρνάρος στον Φούρνο - Ζαχαροπλαστείο της Κρέστενας, δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης λαγάνας στην Ηλεία, αν όχι σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η οικογένεια Καρνάρου, όπως αναφέρει το patrisnews,  συμβάλλοντας στη διατήρηση του εθίμου και θέλοντας να δώσει ξεχωριστή νότα στην Καθαρά Δεύτερα -που αποτελεί το εναρκτήριο σημείο της νηστείας- κάθε χρόνο, για παραπάνω από 15 χρόνια, παρασκευάζει μια τεράστια λαγάνα που εκτίθεται στον χώρο.

Φέτος όμως, παρασκεύασε μια γιγάντια λαγάνα, οι διαστάσεις της οποίας είναι 1,50Χ2.20 μέτρα.  Χρειάστηκαν παραπάνω από 20 κιλά αλεύρι, πάνω μια ώρα να πλαστεί καλά και να ανοιχτεί -με τον παραδοσιακό τρόπο, αφού δεν ήταν εφικτό αυτό να γίνει στο ζυμωτήριο- και  πάνω από μία ώρα στο φούρνο για να ψηθεί.

Το αποτέλεσμα όμως, δικαίωσε όσους ενεπλάκησαν στη διαδικασία, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνούν από τον φούρνο του Καρνάρου για να δουν τη λαγάνα και να… φωτογραφηθούν.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θέλησαν να…τσιμπήσουν λίγο από τη λαγάνα, χωρίς να τα καταφέρουν, αφού απαγορεύεται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα το μεσημέρι!