Η δυνατή βροχή που έπεφτε καθόλη τη διάρκεια της τελετής λήξης δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές να προσέλθουν αθρόα στο Μώλο της Αγίου Νικολάου για να αποχαιρετήσουν το Πατρινό Καρναβάλι του 2014, που τόσες συγκινήσεις και δυνατές εμπειρίες τους επιφύλαξε.

Πατρινοί και επισκέπτες έδωσαν δυναμικό παρόν για να απολαύσουν μια φαντασμαγορική τελετή λήξης.

Η φετινή τελετή λήξης σφραγίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και την καύση του καρναβάλου, που μετέδωσαν την απαραίτητη λάμψη και υπηρέτησαν ιδανικά την αναγέννηση και τον ερχομό του νέου μέσα από τις στάχτες του παλιού.

Άλλωστε το συναπάντημα τόσων χιλιάδων ανθρώπων στο ραντεβού αυτό δεν ήταν απλώς ο αποχαιρετισμός στο Καρναβάλι του 2014 αλλά η ανανέωση του ραντεβού για το Καρναβάλι του 2015, εδώ στην αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα του κεφιού.


"Κηρύσσω την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015"

Η κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 έγινε από το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, που απευθυνόμενος στους χιλιάδες καρναβαλιστές που γέμισαν τον μόλο της Αγίου Νικολάου, είπε:

«Φίλες και φίλοι,

Καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα…

Οπαδοί της χαράς και της ανατροπής…

Συμμέτοχοι στο παιχνίδι του ενθουσιασμού και της νιότης που δεν έχει ηλικία…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μαζική συμμετοχή σας, για το κέφι και την φαντασία σας…

Για το πείσμα σας να κάνετε κάθε χρόνο και καλύτερο καρναβάλι…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δύναμη που δίνετε στο καρναβάλι της Πάτρας, αυτή τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας, αυτή την μεγάλη γιορτή της ελπίδας για έναν κόσμο πολύχρωμο και αλληλέγγυο…

Έναν κόσμο χαρούμενο και δημιουργικό…

Φίλες και Φίλοι,

Το καρναβάλι του 2014 πέρασε ήδη στην ιστορία…

Κηρύσσω την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015».

Και ευθύς έδωσε το σύνθημα να καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος.


Τελετή Λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2014 part1

Ο Καρνάβαλος παραδίδεται στην πυρά με ένα φαντασμαγορικό τρόπο στη θάλασσα και σε συνδυασμό με την καταιγιστική ρίψη των πυροτεχνημάτων το μεγαλόπρεπο θέαμα γίνεται χαιρετισμός για τους απανταχού καρναβαλιστές και ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Το Καρναβάλι του 2015 έχει ήδη αρχίσει και η φλόγα του θα παραμείνει άσβεστη στις καρδιές των υπηκόων του σαν πόθος για ζωή και χαρά.

Τα φετινά πυροτεχνήματα εντυπωσιακά προσέδωσαν την απαιτούμενη αίγλη στο γεγονός. Συμφωνία εικόνας και ήχου, αφού η καύση του Καρναβάλου και ο χείμαρρος των πυροτεχνημάτων συνοδευόταν από τους ρυθμικούς μουσικούς ρυθμούς στους οποίους εναλλασσόταν η μελαγχολία με το ξέφρενο κέφι, ακριβώς ως φυσική ακολουθία της γεύσης του τέλους από το νέο ξεκίνημα.


Παντελής Καστανίδης και Ευδοκία Ράπτη!

Η τελετή λήξης άρχισε με δυο τραγουδιστές που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά με επιτυχία στην Πάτρα, τον Παντελή Καστανίδη και την Ευδοκία Ράπτη και οι οποίοι με τραγούδια ο καθένας (χορευτικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών) ζέσταναν το κλίμα και προϊδέασαν για τη δυνατή συνέχεια.


Ένα "φανταστικό" ταξίδι από την Pandemonium Team!

Τη σκυτάλη πήρε το φαντασμαγορικό σόου της PandemoniumTeam«TheJourneyContinues», ακριβώς προσαρμοσμένο στην αέναη συνέχεια του καρναβαλικού ταξιδιού στο χρόνο.

Τον μουσικό παλμό στο σόου έδωσαν  οι δύο Djs - Monks (από την ομάδα Screwdrivers) με την Φωτεινή Νεράιδα του Πατρινού Καρναβαλιού να "παλεύει" για την αναγέννηση της. "Παραμυθένιες" αυταπάτες κέντρισαν τις αισθήσεις του κοινού. Ένα "φανταστικό" ταξίδι μέσα από μία διαδραστική οπτικοακουστική performance, που εδραζόταν στον black-light φωτισμό και τις ψευδαισθήσεις, οι οποίες έκαναν το κοινό να αμφιβάλει για την ύπαρξη χορευτών που κινούσαν φωτισμένα αντικείμενα και έμοιαζαν να αιωρούνται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο και υπό τους ήχους  ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.


Tα "Κόκκινα χαλιά" έστρωσαν χαλί για ένα μεγάλο party!

Το συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά» συνέχισε  το γλέντι διατηρώντας αμείωτη καρναβαλική διάθεση.

Το κέφι συνεχίστηκε στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

Την τελετή λήξης παρουσίασε με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα που τη διακρίνει, η Κατερίνα Τσουκαλά.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 πέρασε στην ιστορία και μαζί του οι εκπλήξεις, οι περιπέτειες, οι έρωτες, τα παιχνίδια, οι χαρές που πρόσφερε στους πολυάριθμους θιασώτες του που είχαν τη γλυκιά ευκαιρία να συμμετάσχουν και να το απολαύσουν.

Απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο ότι ακόμα και σε καιρούς ασφυκτικής οικονομικής κρίσης, αποτελεί το πιο γνήσιο και βαθιά ριζωμένο στοιχείο των Πατρινών, εγγεγραμμένο στο DNA τους, που μεταλαμπαδεύεται σε όλους τους Έλληνες σαν αθεράπευτος ιός χαράς, κεφιού και δημιουργίας κάνοντας ανθρώπινη και αισιόδοξη την επόμενη μέρα.


Τελετή Λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2014 part2