"Χρυσό" θα το πληρώσουμε το Σαρακοστιανό τραπέζι!

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι κυμάνθηκε η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας, στα δυόμισι με τρία ευρώ για τα 750 γραμμάρια (σε οριμένες περιπτώσεις έφτανε και τα 3,5 ευρώ). Δεν ήταν λίγοι ωστόσο και οι αρτοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν να μειώσουν την τιμή στα δύο ευρώ, λόγω της κρίσης.

Από 2,00 ευρώ έως 3,50 ευρώ κυμαίνεται η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας στους φούρνους της Πάτρας!  Η κίνηση στα αρτοποιεία της πόλης έχει "ζωηρέψει"από το πρωί, καθώς πολλοί Πατρινοί παρέμειναν «εντός των τειχών», λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα αρτοποιεία στη Πάτρα θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.


Μειωμένο είναι φέτος το κόστος του τραπεζιού της Σαρακοστής κατά περίπου 4% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Η τιμή στο ταραμά (φθηνός) δεν παρουσιάζει μεταβολή είναι για το κιλό 5,50 ευρώ το τεμάχιο η λαγάνα διατηρεί επίσης την ίδια τιμή 2,80 ευρώ, οι ελιές Καλαμών το κιλό κοστίζουν 4,05 ευρώ (1,25%) ο χαλβάς (μη συσκευασμένος) 7,60 ευρώ το κιλό (2,70%) τα ντολμαδάκια κονσέρβα το μισό κιλό 2,20 ευρώ (-12%), το τουρσί χύμα 2,40 ευρώ το κιλό (20%) και το κόστος των συνολικών αυτών προϊόντων ανέρχεται στα 24,55 ευρώ και παρουσιάζεται μία αύξηση 1,44%.

Καλή Σαρακοστή!