Το καρναβάλι τελείωσε και οι μάσκες έπεσαν... Με ένα φαντασμαγορικό show και χιλιάδες πυροτεχνήματα αποχαιρέτησαν χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες το Πατρινό Καρναβάλι 2014!

Ο βασιλιάς καρνάβαλος ντυμένος Μέρκελ κάηκε, έτσι για να μάθει να ταλαιπωρεί εμάς τους Έλληνες και το Πατρινό καρναβάλι έστειλε το δικό του μήνυμα στο μνημόνιο και στην τρόικα της Ευρώπης.

Οι ημέρες γλεντιού, δημιουργίας και χαράς τελείωσαν στο μώλο της Πάτρας με την παραδοσιακή καύση του ομοιώματος του βασιλιά Καρνάβαλου!

Οι εμπειρίες του χτες συνάντησαν μαγικά την προσμονή του αύριο διατηρώντας άσβεστη την καρναβαλική σπίθα στην καρδιά μας.


44 καρναβαλικές μέρες και νύχτες τελείωσαν μαζί με συγκινήσεις, αξέχαστες εμπειρίες, ευρηματικές ιδέες, συλλογική δράση, ανατροπές, ενθουσιασμό,αστείρευτο κέφι και δημιουργική και σατιρική διάθεση.

Παρουσιάστρια της τελετής λήξης ήταν η Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία υποδέχθηκε τους χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα.

Στη σκηνή λίγο μετά βρέθηκαν η Ευδοκία Ράπτη και ο Παντελής Καστανίδης! Δυο τραγουδιστές που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά με επιτυχία στην Πάτρα, ζέσταναν το κλίμα προσφέροντας χαρούμενες καρναβαλικές πινελιές.

Η Pandemonium Team αποτελούμενη από χορευτές, μουσικούς παραγωγούς και τον προσωπικό τους σκηνοθέτη Γκόργαν μας μετέφεραν σε ένα "φανταστικό" ταξίδι, βασιζόμενη στον black-light φωτισμό και τις ψευδαισθήσεις, οι οποίες πραγματικά γοήτευσαν το κοινό. Μαζί τους οι δύο Djs - Monks (από την ομάδα Screwdrivers).


Αμέσως μετά τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Κωνσταντίνο Τρίγγο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό πήρε τη σκυτάλη ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς. Ο Δήμαρχος Πατρέων ο οποίος κήρυξε τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2015.

Ο καρνάβαλος κάηκε και μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Χιλιάδες πυροτεχνήματα έδωσαν λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.

Τη συνέχεια της διασκέδασης ανέλαβε το δημοφιλές νεανικό μουσικό σχήμα «Κόκκινα Χαλιά» που ξεσήκωσε τους καρναβαλιστές και θεατές.

Στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης  θα συνεχιστεί το γλέντι μέχρι πρωίας.