>Ξεκίνησε από τη νύχτα η επιστροφή των χιλιάδων εκδρομέων του Πατρινού Καρναβαλιού. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αναχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ ίδια είναι και η εικόνα στον προαστιακό!
 
Η ακριβή βενζίνη ήταν η αιτία να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η κίνηση φέτος ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Στο μεταξύ, ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας έχουν προγραμματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή και υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα. Θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.