Με την κορύφωση του Καρναβαλιού, "κορυφώνονται" και οι έλεγχοι για την απαγόρευση του καπνίσματος εντός των καταστημάτων! Οι επιχειρηματίες, έχουν προβληματιστεί καθώς περιμένουν εδώ και μήνες τις μέρες της αποκριάς για να ζεστάνουν τα ταμεία τους.

Ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος, όπως λένε στο patrasevents.gr, εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά. Πόσες φορές οι πελάτες τους, θα "αποχωριστούν" τη μουσική, την παρέα, τη ζέστη... και θα βγουν έξω στο πεζοδρόμιο να καπνίσουν; Ήδη, όπως επισημαίνουν, μετράνε απώλειες! 

Στο μεταξύ, απτόητα τα πολυμελή κλιμάκια της της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, που μαζί με Αστυνομικούς "σαρώνουν" το κέντρο της Πάτρας, αλλά και περιφερειακά. 

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον νόμο είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά καθώς φτάνουν στα 600 ευρώ για την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπέζια, 600 ευρώ για την έλλειψη σήμανσης απαγόρευσης του καπνίσματος, 50 ευρώ για κάθε χρήστη (πελάτη) και 600 ευρώ για τον καταστηματάρχη.