Το να αναδείξουμε τα υψηλότερα κτήρια στον κόσμο, είναι ένα θέμα που αλλάζει από μέρα σε μέρα, με τους σύγχρονους ρυθμούς ανάπτυξης. Παρακάτω όμως θα δείτε ποιες είναι οι πόλεις όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός ουρανοξυστών.

Δεν υπάρχει ακριβής ορισμός για το τι λέγεται ουρανοξύστης. Σαφώς πρόκειται για ένα ψηλό κτήριο. Όμως, ουσιαστικά ο όρος εξαρτάται από το χρόνο και τον τόπο… Στο Άμστερνταμ για παράδειγμα, ένα κτήριο μόλις 40 μέτρων, ονομάζεται ουρανοξύστης. Επιπλέον, ο αριθμός των υψηλών κτηρίων, αλλάζει σε κάθε πόλη όσο περνούν τα χρόνια και ανάλογα με την ανάπτυξή της.

Στη λίστα των πόλεων με τους περισσότερους ουρανοξύστες, κατατάσσονται, όπως αναφέρει το clickatlife, τα αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο με βάση τον αριθμό των κτηρίων τους που είναι υψηλότερα από κάποιο όριο (συνήθως πάνω από 150 μέτρα).

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην Ασία και κάποιοι άλλοι στις Η.Π.Α.


Χονγκ Κονγκ

Υπάρχουν πολλά ψηλά κτήρια στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Περίπου 300 υψώνονται πάνω από 150 μέτρα στον ουρανό, ενώ πάνω από 2.000 φτάνουν και ξεπερνούν τα 100 μέτρα. Και φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο.


Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη φημίζεται για τους ουρανοξύστες της. Οι πιο δημοφιλείς ουρανοξύστες είναι το Empire State Building, το Rockefeller Centre, το Chrysler Building και το πρώην Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που έχει αντικατασταθεί πλέον από το «One World Trade Center». Υπάρχουν περίπου 800 κτήρια άνω των 100 μέτρων στη Νέα Υόρκη και περίπου 230 άνω των 150 μέτρων.


Σαγκάη

Η Σαγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το μεγαλύτερο λιμάνι και ένα από τα κύρια χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως. Το κέντρο της πόλης κυριαρχείται από ουρανοξύστες. Υπάρχουν περίπου 430 κτήρια άνω των 100 μέτρων και πάνω από 100 κτήρια, άνω των 150 μέτρων.


Ντουμπάι

Ο ορίζοντας του Ντουμπάι, ξεχωρίζει από το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το 828 μέτρων ξενοδοχείο Burj Khalifa. Γύρω από το κτήριο αυτό, βρίσκονται 403 ακόμη κτήρια με ύψος πάνω από 100 μέτρα και 140 κτήρια με ύψος άνω των 150 μέτρων.


Σικάγο

Η εικόνα του Σικάγου, με τους πολλούς ουρανοξύστες, θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές στον κόσμο. Το πιο διάσημο κτήριο της πόλης είναι το Willis Tower, στα 424 μέτρα. Ήταν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο μέχρι το 1998 και το υψηλότερο στην Αμερική μέχρι το 2012. Πλέον, το ξεπερνά το One World Trade Center στη Νέα Υόρκη.