Εσάς άμα σας έπαιρνε ο γνωστός σκηνοθέτης Tarantino σας πρότεινε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του ποιά θα ήταν η απάντησή σας;Μα φυσικά ναι!

Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι οι ηθοποιοί, οι οποίοι βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση αλλά προτίμησαν να απορρίψουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, που τελικά έκαναν θραύση. Πιο πρόσφατο παράδειγμα όπως αναφερει το clickatlife η Ατζελίνα Τζολί, η οποία άκουσε τον μάνατζέρ της που της πρότεινε να μην πει το "ναι" στον Κουαρόν για τον ρόλο που τελικά πήρε η Σάντρα Μπούλοκ στο "Gravity".
Αποτέλεσμα; Η ταινία προτείνεται φέτος για 10 Όσκαρ, ένα εξ' αυτών και αυτό του Α’ γυναικείου ρόλου για τη Μπούλοκ και ο μάνατζερ της Τζολί απολύθηκε για την κακή του επαγγελματική επιλογή. 

Αλλά δεν είναι μόνο η Τζολί που μετανιώνει. Κατά καιρούς διάφοροι χολιγουντιανοί αστέρες έχουν βροντοφωνάξει 'όχι" σε παραγωγές με τεράστια εισπρακτική και όχι μόνο επιτυχία.
Ο Τομ Χάνκς για παράδειγμα αρνήθηκε να γίνει ο Τζέρι Μαγκουάϊρ και έτσι ο Τομ Κρουζ κέρδισε το ρόλο και μία υποψηφιότητα για Α’ ανδρικό ρόλο.


Ο Γουίλ Σμιθ από την άλλη αρνήθηκε να κάνει τον Django στο "Django Unchained" του Ταραντίνο (ρόλος που πέρασε στα χέρια του Τζέιμι Φοξ με εκπληκτική ερμηνεία) αλλά και τον Νίο στο Μάτριξ (όχι είπε και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ για τον ίδιο ρόλο).
Ο Χάρισον Φοντ από την άλλη δεν ήθελε να κάνει τον Όσκαρ Σίντλερ, στην ταινία του Σπίλμπεργκ "Η Λίστα του Σίντλερ" επειδή όπως έλεγαν οι φήμες τότε, φοβόταν ότι το κοινό δε θα μπορούσε να ξεπεράσει το ότι είναι σταρ και να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της ταινίας. Τελικά ο ρόλος πήγε στον Λίαμ Νίσον, ο οποίος απέσπασε και μία υποψηφιότητα στα Όσκαρ για την ερμηνεία του.
Σε πιο "ελαφρύ" κλίμα, η Baywatch Πάμελα Άντερσον δεν θέλησε να παίξει την Agent Scully στην επιτυχημένη σειρά "X-Files". Οι παραγωγοί έμειναν πιστοί στο…επίθετο της πρωταγωνίστριας και αντί της Πάμελα προσέλαβαν την Γκίλιαν Άντερσον, η οποία έχτισε την καριέρα της πάνω σε αυτόν τον ρόλο.


Ο Χιού Τζάκμαν έκανε εντύπωση όταν αρνήθηκε να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ στο "Casino Royal" αλλά και ο Μπίλι Φλιν στο "Σικάγο", ενώ ο Μάθιου Μπρόντερικ είπε "όχι" στον ρόλο του Walter White στην σειρά που κάνει θραύση, το "Breaking Bad". Τον ίδιο ρόλο φημολογείται ότι αρνήθηκε και ο Τζον Κιούζακ και αν κρίνουμε από την επιτυχία της σειράς μάλλον και οι δύο το έχουν μετανιώσει πικρά. Μπορεί η Σάντρα Μπούλοκ να αποδέχτηκε την πρόταση του Κουαρόν για το "Gravity", αλλά παλαιότερα δεν είχε κάνει το ίδιο στην πρόταση του Κλιντ Ίστγουντ να πρωταγωνιστήσει το "Million Dollar Baby". Η Χίλαρι Σουάνκ πάντως που είπε το μεγάλο "ναι" μάλλον ακόμα χαίρεται το δεύτερό της Όσκαρ, που της χάρισε αυτή η ερμηνεία.
Αλλά μάλλον η Μπούλοκ δε μαθαίνει από τα λάθη της και αυτό το λέμε επειδή είχε αρνηθεί να υποδυθεί τη Μιράντα Χομπς στο "Sex and the City" και κάπως έτσι η Σίνθια Νίξον γεύτηκε την τηλεοπτική επιτυχία. Η, όχι και τόσο γνωστή πάντως στο ευρύ κοινό, Ντάλα Ντελάνι μάλλον μετανιώνει ακόμα που αρνήθηκε να κάνει την Κάρι Μπράντσο. Μάλιστα η Ντελάνι ήταν η πρώτη επιλογή του παραγωγού Ντάρεν Σταρ. Αργότερα επανέλαβε το λάθος της για τον ρόλο της Μπρι στις "Νοικοκυρές σε απόγνωση". Το πάθημα μάλλον δεν της έγινε μάθημα.

Αρνήσεων συνέχεια με τον Τζον Τραβόλτα, που δεν ήθελε να υποδυθεί τον Φόρεστ Γκαμπ. Μάλιστα, ο Τομ Χανκς όχι μόνο πρώτη επιλογή δεν ήταν, αλλά ούτε καν δεύτερη, καθώς μετά τον Τραβόλτα, ακολούθησε ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Τσέβι Τσέις. Τουλάχιστον, ο Τραβόλτα εκ των υστέρων παραδέχτηκε ότι η κίνησή του αυτή ήταν μέγα λάθος.
Ο Τσέβι Τσέις επανέλαβε το λάθος του όταν αρνήθηκε κάποια χρόνια μετά το ρόλο του Λέστερ Μπέρνχαμ στο "American Beauty", ο Τζακ Νίκολσον τον Μάικλ Κορλεόνε το 1972 (μάλλον ο κινηματογράφος, αν είχε δεχτεί θα ήταν αλλιώς), και ο Τζιμ Κάρεϊ τον "Ψαλιδοχέρη" (για τον οποίο πέρασαν από κάστινγκ ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνιορ και ο Τομ Κρουζ).
Η ανερχόμενη τη δεκαετία του ‘80, Μόλι Ρίνγκγουολντ, αρνήθηκε όταν της πρότειναν να γίνει "Pretty Woman", γιατί δεν ήθελε να υποδυθεί μία πόρνη αλλά το ίδιο έκανε και όταν την προσέγγισαν για τον ρόλο της Μόλυ στον "Αόρατο Εραστή". Λογικά, ακόμα δε θα έχει ξεπεράσει τις αποτυχημένες αυτές αποφάσεις της.
Ομοίως και ο Αλ Πατσίνο δε δέχτηκε να γίνει ο γοητευτικός Έντουαρντ Λιούις, ρόλος που στιγμάτισε τον Ρίτσαρντ Γκιρ.
Ο "Λύκος της Γουόλ Στριτ" Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είπε όχι στο "American Psycho", γιατί θεώρησε ότι οι φαν του Τιτανικού θα τον αποκήρυτταν. Έπειτα ακολούθησαν ηχηρά "όχι" από τους Έντουαρντ Νόρτον, Τζόνι Ντεπ, Μπρατ Πιτ και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ για να καταλήξει επιτέλους και ευτυχώς ο ρόλος στα χέρια του Κρίστιαν Μπέιλ.

Για τις γυναικείες "γκάφες" επιστρέφουμε στην Ατζελίνα (ίσως να είχε από τότε τον ίδιο μάνατζερ) που αρνήθηκε να γίνει "Άγγελος του Τσάρλι" με αποτέλεσμα να μάθουμε όλοι τις υποκριτικές και πολεμικές ικανότητες της Λούσι Λιού, ενώ και η Μισέλ Φάιφερ αρνήθηκε να παίξει το ρόλο της Κλαρίς στη "Σιωπή των αμνών", επειδή η ταινία ήταν πολύ βίαιη.
Η Μέλανι Γκρίφιθ δε δέχτηκε το ρόλο που έπειτα πήρε η Τζίνα Ντέιβις στο "Θέλμα και Λουίζ", ο Ματ Ντέιμον είπε όχι στο "Άβαταρ" και τον "Σκοτεινό Ιππότη" και όσο η Γη γυρίζει, το Χόλιγουντ μάλλον θα συνεχίζει να "τραντάζεται" από ηχηρά "όχι".