Πολύς λόγος έχει γίνει από τα διεθνή ΜΜΕ για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ρωσίας, ανάμεσα στην ανοικτά και απροκάλυπτα αντι-γκέι πολιτική του Προέδρου Πούτιν και την γκέι κοινότητα της χώρας, οι διαμαρτυρίες της οποίας βρήκαν υποστηρικτές σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να πάρει μία γεύση από το μοναδικό γκέι nightclub στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το όνομά του κλαμπ είναι «Mayak» και οι ιδιοκτήτες του το αποκαλούν «Drag Show Cabaret» και απευθύνεται σε γκέι, λεσβίες και στρέιτ άτομα. H πελατεία του είναι αποκλειστική και η παρουσία του στους δρόμους άκρως διακριτική, με μία μικρή επιγραφή, καθώς και ένα σχεδόν αόρατο κουδούνι το οποίο πρέπει κανείς να χτυπήσει για να μπει μέσα, υπό συνθήκες «κρυφού σχολείου».

Συνήθεις εχθροί, οι αστυνομικοί και οι νεοναζιστές σκίνχεντς. Πάντως, παρά τις τρομοκρατικές επιδρομές τους δεν έχουν καταφέρει, μέχρι σήμερα, να το κλείσουν ή να το απομακρύνουν από το Sochi.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί:


Sochi's Gay Community Speaks Out Against Discrimination