Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς Διαδικτύου , η εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών Εθελοντισμού , Ισότητας φύλων, Μ.Κ.Ο, την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου της Πάτρας , το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας αλλά και με το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ» σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν στην Πάτρα δράσεις δρόμου (street work) με κεντρικό σύνθημα «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω» , στοχεύοντας σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο Διαδίκτυο με ευρύτερες συμμαχίες.
Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας (11πμ- 13.00) εθελοντές της ομάδας «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη » θα βρίσκονται στην Πλ. Γεωργίου στο περίπτερο του εμπορικού συλλόγου Πάτρας (επάνω μέρος) , όπου θα διανείμουν έντυπο υλικό που έχουν δημιουργήσει καθώς και υλικό του προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Πάτρας , γονείς , μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς στην ασφαλή και με ΜΕΤΡΟ χρήση του Διαδικτύου. Οι μικροί μας φίλοι που θα βρεθούν στην πλατεία εκείνη την ώρα , θα γράψουν συνθήματα για το Διαδίκτυο στοχευμένα στην ασφαλή πλοήγηση επάνω σε μπαλόνια τα οποία θα ομορφύνουν το περίπτερο μας και θα ζωγραφίσουν για το Διαδίκτυο…με τους μεγαλύτερους θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τη συμμαχία όλων μας ώστε τα παιδιά μας να βγουν αλώβητα από αυτή τους την ενασχόληση με το διαδικτυακό κόσμο…και στη συνέχεια θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έχουμε δημιουργήσει γι αυτή τη μέρα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ομάδα θα μεταφέρει τη δράση της στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου μπροστά από το επιμελητήριο (18.00- 20.00) όπου εθελοντές της ομάδας μεταμφιεσμένοι σε παιδικούς ήρωες θα συζητούν με τους μαθητές που θα βρεθούν στο σημείο για τους τρόπους αποφυγής του εθισμού στο Διαδίκτυο.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παράσταση του κουκλοθέατρου :
«e κοκκινοσκουφίτσα στο διαδικτυοδάσος»
μια διασκευή που έχουμε κάνει ειδικά γιαυτό το σκοπό στο κλασσικό παραμύθι .
Η γνώση , η σωστή ενημέρωση και οι ευρύτερες συμμαχίες για ένα ασφαλές Διαδίκτυο θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων της φετινής καμπάνιας .
Τόσο οι «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» όσο και άλλοι συνδιοργανωτές της δράσης :
«Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω»
στις 11 Φεβρουαρίου 2014 , στοχεύουν στο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στον κυβερνοχώρο.
Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, απαιτεί την τήρηση κανόνων που βοηθούν το χρήστη να αποφύγει τις «κακοτοπιές» του Παγκόσμιου Ιστού.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ …ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ