Για ακόμα μία φορά το Πανεπιστήμιο δείχνει ότι ξέρει και πρωτοπορεί

Το Πανεπιστήμιο Πατρών βγάζει φυντάνια στον τομέα της τεχνολογίας και του ηλεκτρολογικού μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αυτό είναι γνωστό και οι εφευρέσεις φοιτητών και ερευνητών του Πανεπιστημίου πρωτοπορούν και στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων παραπάνω υποστηρίζουμε.

Η ομάδα που εκπροσωπεί το συγκεκριμένο όχημα το οποίο διαφέρει και έχει εντυπωσιάσει στους διεθνείς διαγωνισμούς τύπου Formula Student λέγεται UoP Racing Team.  

Αυτή είναι η επίσημη ομάδα του πανεπιστήμιου, τα μέλη της οποίας εργάζονται εθελοντικά σχεδόν όλο τον χρόνο για την κατασκευή του οχήματος. Το όχημα είναι αποτέλεσμα σύγχρονη τεχνολογίας, προσαρμοσμένης στο περιβάλλον για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως λένε οι ίδιοι πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο, το οποίο όχι μονό είναι φιλικότερο ως προς το περιβάλλον και πιο οικονομικό, αλλά ταυτόχρονα έχει καλύτερες επιδόσεις από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο!

Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της ομάδας UoP Racing Team έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει πάρει μέρος και στα PICK αφήνοντας τους θεατές με ανοικτό το στόμα για τις επιδόσεις του! 

Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξέρει και πρωτοπορεί!UoP4e @ P.I.C.K. 2013