Η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ βασισμένη στο "Σημειώσεις από το Υπόγειο" του Ντοστογιέφσκι

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το έργο « Με αφορμή το χιόνι που λιώνει» μία θεατρική διασκευή από το έργο του Φιόντορ  Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι "Σημειώσεις από το Υπόγειο", την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι στις 22:00.

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα το 2004 και τώρα επιστρέφει με τους ίδιους συντελεστές στο Μπάρι, αλλά με διαφορετική σκηνοθετική ματιά.

Κεντρικό πρόσωπο της νουβέλας ο άνθρωπος χωρίς όνομα, που μιλάει από το υπόγειο της ύπαρξής του. Ο συγγραφέας σκιαγραφεί τις στιγμές όλων μας όταν καταβυθιζόμαστε στην ανάλυση του εαυτού μας , χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα  να συνειδητοποιήσουμε, να εκτιμήσουμε και να πάρουμε θέση απέναντι από τα σημαντικά γεγονότα που ορίζουν τη ζωή μας …

Στην πρώτη έκδοση των Σημειώσεων ο συγγραφέας σημειώνει:  
ήθελα να προβάλω ενώπιον της κοινωνίας, περισσότερο του συνηθισμένου, έναν από τους χαρακτήρες μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής. Είναι από τους εκπροσώπους μιας γενιάς που ζει ακόμα.

Στο απόσπασμα που τιτλοφορείται «Υπόγειο» το πρόσωπο αυτό αυτοσυστήνεται, εκθέτει την άποψή του και μοιάζει να θέλει να διευκρινίσει τους λόγους που το γέννησαν και για τους οποίους όφειλε να εμφανιστεί ανάμεσά μας...

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία Ελένη Μποζά,  Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος,
Παίζουν: Νίκος Γιαλελής-Σοφιάννα Θεοφάνους.
Παραστάσεις:7,8,9,14,15,16,21,22,23 Φεβρουαρίου και 7,8,9,14,15,16 Μαρτίου 2014
Ωρες: Παρασκευή και Σάββατο στις22:00 και Κυριακή στις 19:00 και 22:00.