Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εύκολο να περιγράψουμε με λόγια την ατμόσφαιρα που επικρατούσε το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου στο Ακρωτήρι club στο Ρίο.

Ο Γιάννης Πλούταρχος μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με τον Μίμη Πλέσσα στην Αθήνα, αποθεώθηκε στην Πάτρα από τους δεκάδες θαυμαστές του που γέμισαν το νυχτερινό κέντρο. Τα τραπέζια είχαν κλείσει μέρες πριν και όσοι δεν τα κατάφεραν να καθίσουν "τραπεζάτοι", απόλαυσαν το ποτό τους ακούγοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη που είχε διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα του που κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. 

Πολλά τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο και τον ανέβασαν στην κορυφή. Ταπεινός και χαμογελαστός ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν κοντά του και όπως συνηθίζει δια χειραψίας μπροστά στην πίστα.


Ο αγαπημένος ερμηνευτής του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου έφθασε με τους συνεργάτες του την ίδια μέρα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο.

Τα λουλούδια έπεσαν "βροχή" και η πόρτα του καλλιτέχνη έμεινε ανοιχτή για να υποδεχθεί τους φίλους και φανς του που ήταν εκεί όλη την νύχτα σιγοτραγουδώντας μπαλάντες και διασκεδάζοντας με λαϊκές επιτυχίες δικές του και άλλων καλλιτεχνών.