Χαμόγελα και ευχές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων

Με την ευχή αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή έναρξης του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας να συνεχίσει απρόσκοπτα για το καλό του πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (πρώην ΕΛΚΕΠΑ), παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αθανασόπουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν, εκ μέρους της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» ο Γιώργος Κανελλης, καθώς και εργαζόμενοι από όλες τις Υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μαρτίνης, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για τη συνεργασία του καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, ευχήθηκε σε όλους το 2014 να είναι ακόμη πιο δημιουργικό και να παραμείνουν ενωμένοι στα ακόμη πιο δύσκολα που φαίνεται πως έρχονται στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ αφιέρωσε την εκδήλωση και στους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, αφού έπρεπε να είναι στα πόστα τους απ’ άκρη σε άκρη της Αχαΐας, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Παράλληλα, ο κ. Μαρτίνης ζήτησε από όλους «να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για να έχουμε καλά και σωστά αποτελέσματα στην κοινωνία. Δυστυχώς, έχω πειστεί πως η πίεση στους εργαζόμενους του Δημοσίου από το κράτος, δεν έχει στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά τον έλεγχο και τη διάλυσή του. Και για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε πως «είναι ιδιαιτέρως σημαντική η προσωπική συνεισφορά του καθενός σε μια συλλογική προσπάθεια. Και ότι καταφέραμε όλοι μας, το καταφέραμε με πρώτο τον Περιφερειάρχη και κυρίαρχα εσάς τους εργαζόμενους» και κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος: «Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορηθεί αυτή η Περιφερειακή Αρχή, είναι ότι δεν φρόντισε να οικοδομήσει σωστά αυτό το θεσμό.

Ξεκινήσαμε με βήματα σταθερά και σωστά και παρ’ όλο που βρήκαμε πολλές αντιξοότητες, σε συνεργασία με εσάς και με το Σύλλογο αντιμετωπίσαμε κοινά τις δυσκολίες και να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια απρόσκοπτα. Αν ήταν εδώ και ο Περιφερειάρχης (ο οποίος απουσιάζει στις Βρυξέλλες), θα σας έλεγε ακριβώς το ίδιο: Να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να έχουμε σωστά αποτελέσματα για την κοινωνία».

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου μετέφερε τη διάθεση και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη, έτσι όπως εκφράζεται από την πρώτη ημέρα ανάληψης της αιρετής Περιφέρειας, δηλαδή «να συνεργάζεται με τους εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να προσφέρουν προς το κοινό καλό, κάτι που δηλώνει διατεθειμένος να συνεχίσει να κάνει». Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση κοπής της πίτας, πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος με δώρα για τους εργαζόμενους.