Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών ως υπεύθυνος εκπαιδευτικός μουσικός φορέας του Δήμου, συνεχίζει και αυτή την σχολική χρονιά την προσφορά του στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, διοργανώνοντας πρωτότυπα μαθήματα Μουσικής για τους μαθητές όλων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων.

Τα πρωτότυπα αυτά μαθήματα γίνονται στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. 

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συναυλία για το 65ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μικρό ρεσιτάλ και γνωριμία των κλασικών οργάνων από τους καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και σ’ αυτήν πήραν μέρος: 

To Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου, ο Γιώργος Σκριβάνος (φλάουτο) απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου ο οποίος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ολλανδία και οι μαθητές Δημήτρης Ανδρικόπουλος- φαγκότο, Νίκος Τρίγκας- κλαρινέτο, Κων. Τσαρούχης –Γιώργος Κοκκινάρης κοντραμπάσο.

Οι 50 μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την μικρή συναυλία αλλά εντυπωσιάστηκαν και από την γνωριμία τους με τα μουσικά όργανα που τους παρουσιάσθηκαν ( κατασκευή, ιστορική εξέλιξη, ήχος) αφού δεν είχαν έως τώρα προσλαμβάνουσες για αρκετά από αυτά. 

Ήταν μαθητές των τάξεων της Γ΄, Δ΄και Ε΄, συνοδεύονταν δε από τους υπευθύνους δασκάλους :κα Έφη Κόγκου, κο Θωμά Δήμου, κα Παπαχρηστοφίλου Μαρία, κα Ντόντη Ιωάννα, κα Χριστοπούλου Δήμητρα και από τον Δ/ντή του σχολείου κο Αντώνη Λέκκα.

Οι εκπαιδευτικές συναυλίες συνεχίζονται, διαρκούν 45΄ και εάν πρόκειται για επίσκεψη σχολείων στο Ωδείο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος των 50 ο αριθμός των μαθητών. 

Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις κες Αρετή Παναγιωτοπούλου & Άντα Βασιλακοπούλου στο τηλέφωνα – 2610 271087.