Παράπονα για κάποια στοιχεία που έλειπαν

Τι λένε τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού στον απόηχο της Τελετής Έναρξης;

Καρναβάλι χωρίς καρνάβαλο, γίνεται; Η Τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού πέρασε στο παρελθόν, η Πάτρα διασκέδασε, τα μαγαζιά γέμισαν, οι υπεύθυνοι έφεραν ένα από τα πιο δυναμικά γκρουπ της ελληνικής μουσικής σκηνής, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που έχοντας παρακολουθήσει την τελετή, υποβάλλουν μία ένσταση καταλυτική: «Ωραία, αλλά κατά πόσο όλα αυτά, θύμιζαν Πατρινό Καρναβάλι;». 

Στα… πηγαδάκια που έχουν ανοιχτεί από τους καρναβαλιστές, στον απόηχο της τελετής έναρξης, αυτό που τονίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η όλη εκδήλωση δεν είχε καρναβαλικό ύφος ή τουλάχιστον δεν είχε σε μεγάλο βαθμό. Το καρναβάλι δεν είναι απλά και μόνο τα πυροτεχνήματα ή οι εμφανίσεις των guest, αλλά πολλά στοιχεία ακόμη που αποτυπώνουν τον θεσμό. 

Τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρουν άνθρωποι που βγαίνουν για χρόνια στο Πατρινό καρναβάλι, η τελετή δεν τα είχε. Το patrasevents.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πρωταγωνιστές του Πατρινού καρναβαλιού, με τα πληρώματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, ζητώντας την άποψη τους. 

Ο Αρίστος Σταθόπουλος, υπεύθυνος του group 222 επισημαίνει: «Η τελετή έναρξης ήταν λιτή και χλωμή και αυτό για μένα ήταν κάτι το αναμενόμενο από την στιγμή που απουσίαζε ο ίδιος ο βασιλιάς Καρνάβαλος. Δεν τον είχαν φέρει. Γίνεται έναρξη χωρίς τον βασιλιά;». 

«Ήταν μία όμορφη εκδήλωση, όμως τίποτα περισσότερο, αφού σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε έναρξη Πατρινού καρναβαλιού» τονίζει από την πλευρά του ο Μιχάλης Κοντογιάννης του group 21. 

«Χωρίς χρώμα, χωρίς ύφος… Και αν ήρθαν οι Μέλισσες τι έγινε; Πατρινό καρναβάλι είναι οι Μέλισσες; Οι Μέλισσες είναι…μέλισσες, τσίμπησαν και έφυγαν!». 

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Το Patrasevents.gr επικοινώνησε και με άλλους υπευθύνους πληρωμάτων που βγαίνουν για χρόνια στο καρναβάλι και έχουν έντονη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του, όμως οι περισσότεροι δεν θέλησαν να εκφράσουν δημόσια την άποψη τους για να μην στενοχωρήσουν πρόσωπα και καταστάσεις. 

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα υπεύθυνου πληρώματος στον οποίο απευθυνθήκαμε: «Μη με βάλεις να μιλήσω ανοικτά… Θα φανώ πικρόχολος και δεν το θέλω…»