Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το Πατρινό Καρναβάλι 2014 και ανάβει το φως της αισιοδοξίας

Με έντονα και ανεξίτηλα καρναβαλικά χρώματα βάφτηκε το κέντρο της πόλης με άξονα την πλατεία Γεωργίου Α΄ αφού η μεγάλη γιορτή της πόλης άρχισε ζεσταίνοντας τις καρδιές των Πατρινών. Η πλατεία γέμισε  από κόσμο το βράδυ του Σαββάτου και όλα συντονίστηκαν στις καρναβαλικές συχνότητες που μόνο οι Πατρινοί ξέρουν να ενεργοποιούν.

Τα δυνατά χαρτιά της κορύφωσης του κεφιού ήταν η επιλογή του νεανικού, μοντέρνου και δημοφιλούς συγκροτήματος Μέλισσες αλλά  και η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 από το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, που λειτούργησαν σαν μαγνήτης για τον κόσμο που κατέβηκε αθρόα στην πλατεία.

Οι απογευματινές δράσεις πήραν τη σκυτάλη από το άκρως επιτυχημένο πρωινό-μεσημέρι της Ημέρας Έναρξης και μετέφεραν το κέφι, τη χαρούμενη διάθεση, την εξωστρέφεια, την καλλιτεχνική δημιουργία και τη διασκέδαση και στο δεύτερο μισό της γιορτής.

Οι παρλάτες του Κωνσταντίνου Μάγνη, ευρηματικές με έντονη σκωπτική και καρναβαλική διάθεση και αυθεντικό χιούμορ άφησαν τη σφραγίδα τους και αποδόθηκαν από τους Τζίμη Πολίτη και Γιάννη Πετρούτσο.

Ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες με το αισθαντικό μελωδικό άγγιγμα της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη μας ταξίδεψαν σε αλλοτινές εποχές εμφυσώντας μια ρομαντική αύρα. Ιδανικοί ερμηνευτές στο υψηλού επιπέδου πρόγραμμα αποδείχτηκαν οι  λυρικοί τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Νικόλας Μαραζιώτης, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου και Μαριέττα Σαρρή.

Κέφι και  διασκέδαση με το χορό jungle από τη Σχολή Χορού της Ελευθερίας Τσαφούλια που άφηνε το δικό του ίχνος και βέβαια απίθανα κόλπα με φωτιές από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos ανέβασαν το καρναβαλικό θερμόμετρο.

Ευθύς ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος χαιρέτισε από την Πρωτεύουσα του Καρναβαλιού το πλήθος των θεατών και εγγυήθηκε ένα Καρναβάλι που θα μας αποζημιώσει.

Στη συνέχεια κάλεσε και έδωσε τη σκυτάλη στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ο οποίος μετέδωσε το χαρμόσυνο μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού κηρύσσοντας επίσημα την έναρξή του και επισημαίνοντας:

«Φίλες και φίλοι καρναβαλιστές, Σήμερα η Πάτρα μπαίνει στο ρυθμό της αποκριάς…. Ξεκινάει το ταξίδι στην  φαντασία,  την χαρά και την ζωντάνια… Κόντρα στην κατήφεια και την απαισιοδοξία… Η Πάτρα δημιουργεί… Η Πάτρα πρωτοπορεί σατιρίζοντας την κρίση και τους εμπνευστές της… Η Πάτρα επενδύει με κέφι στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…Με τα νιάτα της σε πρώτο πλάνο, Με την ματιά  της στραμμένη  στην έκπληξη και την πρωτοτυπία…

Φίλες και φίλοι καρναβαλιστές, Η Πάτρα στέλνει το μήνυμα ότι δεν το βάζουμε κάτω… Ότι υπάρχει απόθεμα δύναμης για αντίσταση σε ό,τι μικραίνει τους ορίζοντές μας… Στην σκιά  του μνημονίου εμείς ανάβουμε το φως της  αισιοδοξίας».

Με τις τελευταίες λέξεις του Δημάρχου και το Πατρινό Καρναβάλι 2014 ήδη να έχει ανοίξει και επίσημα τα φτερά του η νύχτα μεταμορφώθηκε σε μέρα δίνοντας λάμψη στον ουρανό της Πάτρας με ένα χείμαρρο πυροτεχνημάτων που πυροδότησαν το κέφι.

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι πολυαναμενόμενες «Μέλισσες», που λειτούργησε ως κράχτης για τη νεολαία που κατέβηκε στην πλατεία. Οι «Μέλισσες» γεμάτοι νεανική ορμή και με εξαιρετική σκηνική παρουσία ξεσήκωσαν το πολυάριθμο κοινό σε έναν ασταμάτητο χορό. Θερμές οι εκδηλώσεις του κόσμου που τους αποθέωσε, απέδειξαν πως ήταν η ιδανική επιλογή για το κεντρικό συγκρότημα της Τελετής Έναρξης.

Οι Μέλισσες ενθουσίασαν κατά γενική ομολογία με τους ποπ χορευτικούς ρυθμούς τεκμηριώνοντας τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα που τους ακολουθεί. Ένα πραγματικό ξέφρενο χορευτικό ντελίριο με διάθεση εξωστρέφειας και χαράς, που ξετυλιγόταν στο άκουσμα της κάθε επιτυχίας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας είχε προγραμματιστεί dj set με τον εκλεκτό dj Goggos που ανέλαβε τη διασκέδαση στην πλατεία έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της γιορτής της Ημέρας Έναρξης υπέγραψε ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.

Οι φετινές δράσεις της Ημέρας Έναρξης απέδειξαν για μια ακόμη χρονιά-όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια-ότι παρότι το οικονομικό μπάτζετ προσαρμόστηκε στις συνθήκες των καιρών, πρόσφεραν πλήθος επιλογών στους πολίτες.

Με τον πιο αδιαφιλονίκητο τρόπο αναδείχτηκε το ανεκτίμητο υλικό που βρίσκεται στην τοπική καλλιτεχνική και καρναβαλική δημιουργία. Η Πάτρα με τα γερά θεμέλια που έχει, τις δικές της δυνάμεις, που και φέτος συνέδραμαν εθελοντικά, πατά γερά στα πόδια της και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.


Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2014 Μέλισσες Live..




Τελετή έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2014