Κλήση από τον Εισαγγελέα έλαβε ο Γιώργος Ρώρος!

Για ακόμα μια φορά  Εμπορικός Σύλλογος και οι Εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν έντονα εν όψει της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και ετοιμάζουν δυναμική συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα μερίδα καταστηματαρχών προτίθεται να λειτουργήσει τις επιχειρήσεις τους και δεν αποκλείεται να βρεθούμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές με εντάσεις, ντουντούκες και συνθήματα κατά αυτών που άνοιξαν.

 


Κλήση από τον Εισαγγελέα έλαβε χθες ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος.

Σύμφωνα να την ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου:

"Πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε&ΕΣΠ με θέμα, την επείγουσα κλήση την Παρασκευή 17/1/14 του Προέδρου του Ε&ΕΣΠ από την Προϊσταμένη Εισαγγελίας όπου του ανέφερε ότι: «Αν την Κυριακή 19/1/14 γίνουν έκτροπα θα σε οδηγήσω σε αυτόφωρο», στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι εντολή του Αρείου Πάγου.

Για 1η φορά στην ιστορία του Ε&ΕΣΠ από το 1904 καλείται Πρόεδρός του, για «νουθεσία» ώστε να υποστείλει   τη συνδικαλιστική σημαία, να πάψει να διεκδικεί προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου.

Το κοινωνικό μέτωπο Εμπόρων, Εμποροϋπαλλήλων, Καταναλωτών και Εκκλησίας έχει ενοχλήσει αυτούς που με το άνοιγμα των Κυριακών, στρώνουν το δρόμο στην επέλαση των εκλεκτών και αγαπημένων του Υπουργείο Ανάπτυξης, πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς Α΄ και Β΄βαθμου  Αυτοδιοίκησης  (Περιφερειάρχη, Δήμαρχο) τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς φορείς τα Πολιτικά Κόμματα τους Βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση για τα ανωτέρω που αποτελούν πλήγμα στο θεσμό του Συνδικαλισμού και της Δημοκρατίας.

Καλούμε όλους τους παραπάνω φορείς την Κυριακή 19/1/14 και ώρα 10:30π.μ. στη  μαζική συγκέντρωση για ενεργή συμπαράσταση  να τοποθετηθούν δημόσια προς τους συγκεντρωθέντες (στη διασταύρωση Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος).

Καλούμε τους Δημοκράτες πολίτες της Πάτρας τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη τους και να απαξιώσουν όσους δρώντας διασπαστικά, θέλουν να καταργήσουν την  μεγαλύτερη κατάκτηση από τον 19ο ΑΙΩΝΑ  την Κυριακάτικη Αργία, υπονομεύοντας την οικογένεια, τη Θρησκεία και τον άνθρωπο".