Οι εργαζόμενοι στο τομέα της καθαριότητας τα βρήκαν με τον Δήμο και αναστέλλουν την αποχή τους

Τελετή έναρξης χωρίς σκουπίδια θα γίνει τελικά το Σάββατο στην Πάτρα. Οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, αλλά και τα μέλη του σωματείου οδηγών χειριστών, μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχαν με το αντιδήμαρχο Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, αποφάσισαν τελικά να αναστείλουν την αποχή τους από τα καθήκοντα τους το διήμερο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:" Ζητήματα που χρονίζουν και που είναι σε γνώση του αρμόδιου Αντιδημάρχου με το έγγραφο που του έχουμε αποστείλει ήδη από τις 11-11-2013. Ζητήματα που είναι άμεσου ενδιαφέροντος και απαιτούν άμεσης επίλυσης, όπως η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων ή ο εμβολιασμός τους, ο οποίος τελικά θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα 21/1/2014.

Όσον αφορά τον συνάδελφο που τραυματίστηκε σε ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2013, υπήρξε η ρητή δέσμευση του Αντιδημάρχου όπως και του Διευθυντή καθαριότητας ότι θα βοηθηθεί άμεσα ως προς την αποκατάσταση της υγείας του με κάθε νόμιμο τρόπο.

Για τα προβλήματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας ορίστηκε συνάντηση με την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την Τετάρτη 22/1/2014 και ώρα 11:00 π.μ. το χώρο του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας.

Από την εξέλιξη αυτής της συνάντησης και σε συνδυασμό με την υλοποίηση ή μη αυτών αλλά και άλλων δεσμεύσεων εκ μέρους του Αντιδημάρχου θα εξαρτηθεί και το αν θα λάβει ή όχι χώρα η αποχή από τα καθήκοντά μας το επόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου 2014, αλλά και η πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας."