Η παρουσίαση του βιβλίου της Πατρινής Εύας Αθανασοπούλου στα γραφεία της "Κίνησης Πρόταση"

Την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμη και Σκιές – Οι Χαμένοι Δρόμοι της Σμύρνης» της Πατρινής συγγραφέως Εύας Αθανασοπούλου. Η συγγραφέας είναι Πολιτικός Μηχανικός (Παν/μιο Πατρών), Δρ. Πολεοδόμος-Χωροτάκτης (TU Berlin), ενώ η παρουσίαση θα γίνει στα γραφεία της κίνησης «Πρότασης» στην οδό Σαρανταπόρου 20, στις 20:00 το βράδυ.

Το μυθιστόρημα πραγματεύεται το θέμα της σκιάς, του βάρους και της επιρροής του παρελθόντος στη ζωή και τις επιλογές των ανθρώπων. Ενός παρελθόντος που σχετίζεται τόσο με την ταυτότητα των προγόνων και την ιστορία της οικογένειας, κάποτε μάλιστα ανείπωτης και άρρητης, όσο και με σημαντικά, πολύ προσωπικά βιώματα του καθενός μας.

Ποια γεγονότα διατηρούνται ζωντανά στη μνήμη μας και ποια συνειδητά ή ασυνείδητα οδηγούνται στη λήθη; Ο Αλέξιος και η Αικατερίνη, ο Κυριάκος και η Φωτεινή, ο Λάμπης και η Φρόσω, ο Άρης και η Μυρτώ είναι τα κεντρικά πρόσωπα αυτού του μυθιστορήματος που ζουν σε χρόνους διαφορετικούς και σε τόπους που βίωσαν με ένταση το τελεσίδικο του πεπρωμένου της Ιστορίας: στη Σμύρνη προ της Καταστροφής του '22, στην Κατοχική/Εμφυλιακή Πάτρα, στην Μετεμφυλιακή Ελλάδα των Καλαβρύτων, στο Βερολίνο της ενοποίησης της Γερμανίας.

Μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, και συναντιούνται μεταξύ τους μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, σε παράλληλες ή υπόγειες διαδρομές ως σημαντικές αναφορές της ζωής ενός ακόμη ήρωά του –του Αλέξη Ανωγιαννάκη– εκεί που η αγάπη, ο έρωτας, το βάρος και οι σκιές του παρελθόντος, ανακόπτουν τις αυτονόητες τροχιές και τις ευθύγραμμες πορείες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.