Η Ελληνική MENSA εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle (World Puzzle Federation), ανακοινώνει την έναρξη των Sudoku Grand Prix & Puzzles Grand Prix 2014, από τα αποτελέσματα των οποίων θα καταρτιστούν οι Εθνικές Ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Sudoku & Puzzles 10-17 Αυγούστου 2014 στο Λονδίνο.

Αν πιστεύετε ότι είστε καλοί στα Sudoku, αν σας αρέσει να λύνετε κλασσικά αλλά και περίεργα, αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το πώς είναι να διαγωνίζεσαι με αντίπαλο το χρόνο αλλά και τους γρηγορότερους λύτες του κόσμου, αυτή είναι η ευκαιρία.


Ο πρώτος γύρος του Sudoku Grand Prix θα διεξαχθεί 17-20 Ιανουαρίου. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μετά από 7 γύρους, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί για όποιον θέλει να συμμετέχει. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των γύρων καθώς και πληροφορίες για τη συμμετοχή στο gp.worldpuzzle.com
Οι Έλληνες συμμετέχοντες με τις 4 καλύτερες θέσεις, θα σχηματίσουν την εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας!

Αν πάλι είστε fan των γρίφων λογικής γενικότερα, δοκιμάστε να παίξετε στο Puzzles Grand Prix που διοργανώνει επίσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γρίφων!

Είτε είστε αρχάριοι είτε προχωρημένοι, αν σας αρέσει να λύνετε λογικά προβλήματα στο Puzzles Grand Prix θα βρείτε ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα ιντριγκάρουν το μυαλό σας!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι 4 Έλληνες παίκτες με την υψηλότερη βαθμολογία θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων!
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.mensa.org.gr ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του SIG Puzzles και της οργάνωσης της ελληνικής ομάδας γρίφων και Sudoku, Βάσω Καλαϊτζίδου [email protected]


Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 120.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr