Λίγες πλέον είναι οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος… Αυτό το σκηνικό κυριαρχεί στον εργασιακό τομέα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και το νέο έτος, παρά το γεγονός, ότι βρισκόμαστε πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με τις προαγγελίες της κυβέρνησης…

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν απλήρωτοι από τους ιδιοκτήτες τους, έχοντας, ωστόσο, δεμένα τα χέρια καθώς ακόμα και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, γνωρίζουν από διάφορες περιπτώσεις, δύσκολα θα πάρουν τα χρήματα τους. Ακόμα και αν δικαιωθούν.

Οι περισσότεροι εργοδότες αναγνωρίζουν τα χρέη τους προς τους υπαλλήλους τους, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν. Παράλληλα, αυτό που κάνει τους περισσότερους να μην αντιδρούν στην μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, είναι και ο φόβος της απόλυσης, αφού γνωρίζουν ότι με την οικονομική κρίση που υπάρχει δύσκολα θα βρουν αλλού δουλειά.

Προτιμούν, έτσι, να παίρνουν έστω και αργοπορημένα τα χρήματα τους, από το να μην έχουν καθόλου δουλειά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που υπάρχει στον εργασιακό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, οι απλήρωτοι σήμερα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, αφού μόνο οι μισές επιχειρήσεις συνεχίζουν να πληρώνουν εγκαίρως , κάθε μήνα, τους μισθωτούς τους.