Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του υποέργου 2 της Πράξης με MIS 371373, του Άξονα Προτεραιότητας 13 - Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας, Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" και με τίτλο: "ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ 6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ".

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2013 (από 18 έως 21 Δεκεμβρίου 2013) συναντήσεις εργασίας (workshops) με μέλη των Τομεακών Επιτροπών Ψυχικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Αρκαδίας, καθώς και με επαγγελματικές ψυχικής υγείας από τα νοσοκομεία των παραπάνω περιοχών, όπως επίσης και με εκπροσώπους άλλων φορέων των τοπικών κοινωνιών. Για τον Ιανουάριο του 2014 προβλέπεται η διοργάνωση workshops σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς:

* Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας (Σπάρτη)

* Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (Αργοστόλι)

* Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο)

* Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» (Πάτρα)

* Γενικό Νοσοκομείου Ηλείας (Πύργος)

* Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδος (Ναύπλιο)

* Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Καλαμάτα)

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης του ίδιου έργου σχεδιάζονται και οι παρακάτω ανοικτές ημερίδες για το κοινό με το γενικό τίτλο: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ».

1. 20/1/2014 στο Δημοτικό Θέατρο (Λ. Βεργωτή 16) στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Αργοστολίου της Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

2. 22/1/2014 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ» στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με τον Ψυχιατρικό Τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας

3. 23/1/2014 στην «ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ» (Αγίου Ανδρέα 14) στην Πάτρα

4. 24/1/2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Διοικητηρίου (Μανωλοπούλου 31) στον Πύργο

5. 28/1/2014 στην αίθουσα «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ» (Σταΐκοπούλου 12) στο Ναύπλιο

6. 31/1/2014 στο αμφιθέατρο του Ο.Α.Ε.Δ. (Αριστοτέλους 95) στην Καλαμάτα