Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης στην "Αγορά Αργύρη" σε εκδήλωση για το μεγάλο εθνικό ποιητή

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της επιτροπής διάσωσης και ανάδειξης της οικίας που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς σε μουσείο Πολιτισμού Γραμμάτων και Τεχνών, ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης θα παρουσιάσει στην Πάτρα απόσπασμα από το Ορατόριο «Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς».

Την εκδήλωση οργανώνει στην Αγορά Αργύρη ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού-Βιβλιοθήκης- Θεάτρου του Δήμου Πατρέων την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 19.00, τιμώντας τα 155 χρόνια από την γέννηση του εθνικού μας ποιητή (13/ 01/ 1859).

Της μοναδικής συναυλίας θα προηγηθεί ομιλία, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, του προέδρου του Συλλόγου, Δρ. Θεόδωρου Μαλλιά, με τίτλο «Ιστορικό διάσωσης και ανάδειξη της οικίας σε Μουσείο Πολιτισμού», αλλά και χαιρετισμοί και απονομή τιμητικών ενθυμημάτων για την δημιουργική προσφορά φορέων και ιδιωτών της Πάτρας για την διάσωση και ανάδειξη της ιστορικής οικίας.

Τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη πλαισιώνουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες: Αγάπη Παπαμήτσου – υψίφωνος, Θεόδωρος Μπιράκος – βαρύτονος, τρομπέτα, Χρήστος Παναγιώτου – μπουζούκι, Γαβριήλ Καμάρης – τσέλο, Κώστας Γιαλίνης – αφηγητής, Διώνη Αγγελοπούλου – ηθοποιός, Χορωδία Παν/μίου Πατρών, διεύθυνση Λίνα Γερονίκου.

Παραγωγή συναυλίας Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ. Τελετή Γενεθλίων θα γίνει στην οικία του Παλαμά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, επί της οδού Κορίνθου 241, στις 18.30.