Το νέο Skoda Superb θα είναι μια «αποκάλυψη», σύμφωνα με τον επικεφαλής της τσεχικής φίρμας, Winfried Vahland.

Το Superb της επόμενης γενιάς θα βασίζεται στη διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen και θα μοιράζεται τουλάχιστον το 50% των εξαρτημάτων του με το VW Passat. 

«Το νέο Superb θα είναι στους τομείς του στιλ και της άνεσης μια αποκάλυψη», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Winfried Vahland. 

«Και όπως είναι αναμενόμενο, και συμβαίνει με την πλειονότητα των μοντέλων της γκάμας μας, το νέο Superb θα τοποθετηθεί στο άνω άκρο της κατηγορίας, όσον αφορά τις διαστάσεις του». 

Το νέο Skoda Superb θα συνεχίσει να διατίθεται σε σεντάν και στέισον, ωστόσο το σεντάν δεν θα χρησιμοποιεί την ιδιόμορφη πέμπτη πόρτα της τελευταίας γενιάς, αυτή με την «έξυπνη» άρθρωση που μετατρέπει το αυτοκίνητο από σεντάν σε χάτσμπακ. «Είναι ένα πολύ ακριβό σύστημα», δήλωσε ο Vahland. Υπήρχαν προτάσεις για ένα μεγάλο SUV που θα αντικαθιστούσε το Superb στην γκάμα της Skoda, αλλά ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα έπρεπε να αντικατασταθεί το 2016 ή 2017, επιβεβαίωσε ο Vahland. 

Όσον αφορά τους κινητήρες, ο μεγαλύτερος στην γκάμα του νέου Superb θα είναι ένας 4κύλινδρος δίλιτρος τούρμπο, ως μια ακόμη συνιστώσα για μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη οικονομία. Στον ίδιο στόχο θα κινηθεί και η αεροδυναμική μελέτη του νέου Superb, βελτιώνοντας την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.



Volkswagen Passat v/s Skoda Superb - Performance Comparison