Η μεγάλη φορολογία έχει κάνει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να μην μπορούν στην ουσία να διατηρήσουν την περιουσία τους

Η οικονομική κρίση ευνοεί αυτούς που έχουν ζεστό χρήμα και φέρνει σε δεινή θέση τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι με την υψηλή φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και τα χαμηλά ενοίκια που έχει επιτάξει η αγορά, στην ουσία δεν μπορούν να διατηρήσουν την περιουσία τους.

Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται έτσι να πουλήσουν σπίτια ή διαμερίσματα που μπορεί να έχουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους. Πουλάνε  σε τιμές εξευτελιστικές τα ακίνητα τους για να προσελκύσουν αγοραστές σε μία εποχή που για να βρει κανείς αγοραστές ακινήτων είναι σαν να αναζητάει ψύλλους στα άχυρα.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αχαΐα  Κυριακή Αθανασιάδη, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών που πουλάνε τα ακίνητα τους για να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα για να κάνουν εγχείρηση.  

Την κατάσταση έρχονται έτσι για να εκμεταλλευτούν πολυεθνικές εταιρίες που αγοράζουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές για να τα νοικιάσουν σε ιδιαίτερα υψηλές. Στόχος τους να φτιάξουν σε ολόκληρες γειτονιές και συνοικίες σειρά ακινήτων που  θα τους ανήκουν, παίρνοντας στην ιδιοκτησία τους ολόκληρες περιοχές.

Το μέλλον έτσι σύμφωνα με δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ακόμη πιο δυσοίωνο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.