H Škoda επιβεβαίωσε επίσημα την προσεχή έκδοση ενός Octavia κουπέ και ενός νέου crossover, ύστερα από το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του Fabia.

Ο επικεφαλής της Skoda, Winfried Vahland, επιβεβαίωσε την προσεχή έκδοση ενός Octavia κουπέ και ενός νέου crossover, ύστερα από το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του Fabia.

Οι πληροφορίες σχετικά με το 4θυρο κουπέ Octavia είναι προς το παρόν ελάχιστες, αλλά το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει τη σχεδιαστική συνταγή του Volkswagen CC με έντονη κλίση στο πίσω μέρος της οροφής και τιμολογιακή προσέγγιση ακριβότερη από αυτή του στάνταρ Octavia.

Όσον αφορά το νέο crossover, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda, Josef Kaban, αναφέρει ότι θα είναι ένα διαφορετικό αυτοκίνητο συγκρινόμενο με τα υφιστάμενα μοντέλα της τσεχικής εταιρείας, όπως ήταν και το Yeti, αλλά χωρίς να είναι «πολύ ιδιόρρυθμο». Η τιμή του θα είναι υψηλότερη και η αισθητική του τέτοια έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει τα γοητεία του επί μακρόν, καθώς η Skoda θεωρεί ότι οι πελάτες της κρατούν τα αυτοκίνητά τους για παραπάνω χρόνο από το μέσο όρο της κάθε κατηγορίας.

Η επόμενη γενιά του Skoda Fabia που θα λανσαριστεί εμπορικά το 2015, και θα είναι το σημείο της αντίστροφης μέτρησης για την παρουσίαση των δύο παραπάνω μοντέλων, πιθανολογείται ότι θα ντεμπουτάρει επίσημα στο Σαλόνι του Παρισιού, τον Οκτώβριο του 2014. Ο Winfried Vahland λέει ότι η νέα γενιά του Fabia θα απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό χάρη στις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ πληροφορίες το φέρνουν να είναι μεγαλύτερο από το υφιστάμενο μοντέλο τουλάχιστον κατά πέντε πόντους.


Nová Škoda Octavia III / New Skoda Octavia III