Στο σχολείο μάθαμε λατινικά, αρχαία ελληνικά, ιστορία, μαθηματικά αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να... εντάξει το μάθημα ερωτικής επιβίωσης. Είναι γεγονός πως οτιδήποτε μάθεις στο κομμάτι των προσωπικών σχέσεων θα το διδαχθείς μέσα από την εμπειρία και γι να ακριβολογούμε μέσα από τα λάθη που θα κάνεις.

Όλοι την πατήσαμε γιατί δεν ξέραμε και δεν είναι κακό. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσεις να επαναλμαβάνεις τα λάθη σου ξανά και ξανά. Μόλις πατήσεις τα 30, μετά από μία δεκαετία ανεξάντλητου dating δηλαδή, πρέπει να έχεις εμπεδώσει τους παρακάτω κανόνες... Αν όχι μην κατηγορείς κανέναν άλλον εκτός από εσένα, που τραβάς τους λάθους άντρες σαν μαγνήτης.


Μάθημα 1ο: Όχι, ο πόθος ΔΕΝ είναι αγάπη.
Όταν ήμουν 20 χρονών πίστευα πως αν είχα καλή χημεία με κάποιον, αυτό ήταν αγάπη. Μέγα λάθος! Όλες μας έχουμε νιώσει τον πόθο με την πρώτη ματιά (ναι, όταν το βλέμμα σου συναντάει το δικό του μέσα στο club είναι καθαρός πόθος και καμία σχέση δεν έχει με τον φτερωτό ανθρωπάκι). Ο πόθος βασίζεται στ ζωώδες ένστικτο και στη χημεία. Η σεξουαλική έλξη για έναν είναι δυνατό συναίσθημα, αλλά μέχρι να τον γνωρίσεις δεν είναι τίποτα. Μπορεί να είναι τελείως λάθος άνθρωπος για σένα και να μην ταιριάξετε καθόλου.

Μάθημα 2ο: Μην υποθέτεις ΤΙΠΟΤΑ
Αν βγαίνεις με κάποιον που δείχνει να ενδιαφέρεται, αλλά πιθανότατα δεν είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου, καλά θα κάνεις να μην υποθέσεις πως βγαίνει μόνο με σένα. Πολλές γυναίκες υποθέτουν την αποκλειστικότητα, αλλά καλύτερα να μην βιαστείς. Το ότι κάνατε σεξ δεν σημαίνει τίποτα πια (δεν ζούμε στη δεκαετία του '50 όποτε σε συμφέρει) ή ότι είσαι στα μάτια τουείσαι η μία και μοναδική. Μέχρι να σε διεκδικήσει και να σου ζητήσει να είστε μαζί και μετά από συζήτηση μην σκεφτείς ότι είναι μόνο δικός σου. Αυτό που συμβαίνει στο μυαλό σου συμβαίνει μόνο εκεί και για αυτό καλύτερα να περιμένεις το λεκτικό συμφωνητικό!

Μάθημα 3ο: Μην μιλάς ΠΟΤΕ για τους πρώην σου
Μπορεί να ήταν ο Δον Ζουάν ή ακόμα και πιο όμορφος από τον Brad Pitt, αλλά ο τωρινός σου σύντροφος δεν θέλει να ξέρει ότι ήσουν απασχολημένη με κάποιο καυτό αγόρι που είχε εκπληκτικές επιδόσεις στο κρεβάτι... και όπου αλλού. Ούτε θέλει να συγκρίνει τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό με του πρώην σου. Η ανασφάλεια που θα του δημιουργήσεις θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Μάθημα 4ο: Εμπιστεύσου το ένστικτο σου
Όσο νόστιμος, ευκατάστατος κι αν είναι ο τύπος που γνώρισες στο hipster sushi bar της πόλης αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, άκου τη φωνούλα μέσα σου. Τα συναισθήματά σου είναι το προσωπικό σου σύστημα ασφάλειας, ο φύλακας άγγελος σου ή η απευθείας γραμμή με την γιαγιά σου από τον Παράδεισο.! Ότι κ να είναι μιλάει χαμηλόφωνα και αν έχεις πιες και πολλά cosmopolitan πιθανότατα να μην το ακούσεις. Αλλά πρέπει. Το ένστικτό σου υπάρχει λόγος που υπάρχει! Όταν νιώθεις ότι ο κύριος Τέλειος θα σου ραγίσει τν καρδιά, πιθανόν έτσι θα γίνει. Οπότε ακόμα και αν εμφανιστεί με ωραίο κουστούμι, ακριβό ρολόι και εντυπωσιακό αμάξι, καλύτερα να σε πάει η κολλητή σου σπίτι.