Το κόκκινο κτήριο του Επικέντρου+ στη γειτονιά του Αγίου Διονυσίου υπηρετεί την τέχνη και τον πολιτισμό. Υπηρετεί την αισθητική των γεύσεων του καφέ, του ποτού και του φαγητού. Στο ιστορικό χρόνο των τελευταίου αιώνα συνεχίζει ακόμα μια χρήση στο αστικό περιβάλλον αυτής της γειτονιάς.

Στην κεντρική σκηνή του Επικέντρου+ το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι παιδικές δράσεις θα δώσουν φωνή σε νέους δημιουργούς αλλά και σε μεγαλύτερους και καταξιωμένους , τόσο από την Πάτρα όσο και από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Στους εξωτερικούς χώρους, εσωτερική αυλή και εξωτερική πλατεία θα φιλοξενηθούν τις θερινές νύχτες η μαγεία του κινηματογράφου, η γλυπτική, οι δημιουργικές ενασχολήσεις των παιδιών και τα υπαίθρια πωλητήρια (bazaar) βιβλίων, αντικειμένων τέχνης κ.λπ. Στους άλλους χώρους του, τα εικαστικά, η φωτογραφία, η κεραμική δίνουν σε τακτά διαστήματα ραντεβού με το κοινό τους.

Το καφέ και το εστιατόριο του Πόλη_Χώρου του Επικέντρου+ συντροφεύουν τους επισκέπτες του με μουσικές του κόσμους και τιμές που περιγράφει η εποχή.

Στην Πόλη_Χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο+» οι γεύσεις, τα αρώματα των καρπών, οι μυρωδιές του καφέ, η αισθητική των κρύων και των ζεστών πιάτων της φιλόξενης μεσογειακής κουζίνας του υποδέχονται τους καλεσμένους του χώρου. Τα χρώματα από το κρασί, την μπύρα και τα ποτά διαμορφώνουν την απόλαυση.

Οι προτάσεις των γεύσεων, από την ελληνική γαστρονομία εναλλάσσονται με τις πρωινές φωνές μιας ζεστής κούπας καφέ και τα αρώματα της μπύρας, του ελληνικού αμπελώνα και των ποτών με τιμές που περιγράφουν την περίοδο που βιώνουμε.