Η "Guardian" φέρνει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο πίσω στην Ελλάδα

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα αποχωρούν κατά δεκάδες από τη χώρα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, ο Κωνσταντίνος μετά από 46 χρόνια στην εξορία «αιφνιδίασε» τους Έλληνες, αλλά και τους περισσότερους από τους συγγενείς του στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, με την απόφασή του να εγκατασταθεί και πάλι στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο.

«Τόσο ο ίδιος όσο και η Άννα Μαρία αποφάσισαν να επιστρέψουν μόνιμα. Ο γιος του Πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Πριγκίπισσα Τατιάνα πήραν την ίδια απόφαση πριν από μερικούς μήνες» δηλώνει στην εφημερίδα μέλος του μικρού κύκλου των φιλοβασιλικών.

O Guardian υπενθυμίζει δήλωση του Κωνσταντίνου πριν από περίπου δέκα χρόνια σε ελληνική εφημερίδα: «Κανείς δεν μπορεί να με κρατήσει μακριά... Είμαι έτοιμος να επιστρέψω».

Η εφημερίδα σημειώνει, επίσης, ότι στις αρχές του 2013 ο Κωνσταντίνος «στάθηκε τυχερός» και πούλησε την έπαυλη στην οποία κατοικούσε τα τελευταία 30 χρόνια στο βόρειο Λονδίνο προς 9,5 εκατομμύρια λίρες την ώρα που στην Αθήνα οι τιμές των κατοικιών έχουν πέσει τόσο ώστε να μπορεί να αγοράσει ένα οροφοδιαμέρισμα για 5.000 λίρες στο κέντρο της πόλης.

«Με αυτό το σκεπτικό εκτιμήθηκε ότι ήταν η καλύτερη τιμή για τον ίδιο όχι μόνο να επενδύσει αλλά να επιστρέψει» δηλώνει δεύτερη πηγή, προσθέτοντας ότι ο Κωνσταντίνος για το λόγο αυτό έχει στείλει ανθρώπους του στην Αθήνα για να κάνουν τη σχετική έρευνα αγοράς.

Σύμφωνα με την Guardian, τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου δεν θα τύχει θερμής υποδοχής από την Αριστερά, αν και σημειώνει ότι ο ίδιος όποτε έχει ερωτηθεί έχει αρνηθεί ότι έχει πολιτικές βλέψεις.

«Αλλά η νέα βασιλική γενιά των Ελλήνων φαίνεται ότι έχει ξεχάσει το παρελθόν. Ο πρίγκιπας Νικόλαος λέγεται ότι νοικιάζει το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, του σοσιαλιστή που πλήγωσε τόσο πολύ τον πατέρα του», καταλήγει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.