Ο Αιμίλιος Χειλάκης για την παράσταση "Μόνος με τον Άμλετ" που ξεκινά την Πέμπτη στις 12 Δεκεμβρίου

Ξεκινά την Πέμπτη στις 12 Δεκεμβρίου η παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» σε συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, της ομάδας αρτΙVITIES του Αιμίλιου Χειλάκη και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και την Τρίτη το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο πρωταγωνιστής αναφέρθηκε τόσο στο έργο και στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση που ζούμε. «Η οικονομική πενία στην Ελλάδα πλέον έχει οδηγήσει σε πιο εσωτερικές ατραπούς, σε μία εσωτερικότητα στην τέχνη. Δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα αλλά το γεγονός ότι έχει χαθεί η “μπέσα”» τόνισε συγκεκριμένα ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο πρωταγωνιστής μίλησε για ευτυχή συγκυρία των πραγμάτων αναφερόμενος στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρή Αμπαζή. Την παράσταση που διαρκεί 75 λεπτά σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης μαζί με τον Μανώλη Δούνια, ενώ μαζί έχουν επιμεληθεί και την διασκευή του κειμένου.

Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται πρόσωπα του αριστουργηματικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την Οφηλία και την Γερτρούδη μέχρι τον Πολώνιο, τον Κλαύδιο και φυσικά τον Άμλετ. Να σημειωθεί ότι εμφανίστηκε με ένα αρκετά παράξενο κούρεμα προφανώς για τις ανάγκες της παράστασης.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).


Αιμίλιος Χειλάκης


"Μόνος με τον Άμλετ"