Ο ήλιος έγινε παιχνίδι στο μυαλό των μαθητών του Αρσάκειου...

Η επιχειρηματικότητα απαιτεί τόλμη, ρίσκο και εφευρετικότητα με ιδέες καινοτόμες. Το τελευταίο στοιχείο της επιχειρηματικότητας, οι μαθητές του Αρσάκειου Λυκείου Πατρών που απέδειξαν ότι το διαθέτουν και με το παραπάνω.

Ομάδα από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στο πλαίσιο Προγράμματος Επιχειρηματικότητας Νέων τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, ίδρυσαν την Εικονική Εταιρία Κατασκευής και Εμπορίας Ηλιακών παιχνιδιών με τίτλο «SunStruck».

Τα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται η Εικονική Εταιρεία SunStruck είναι παιχνίδια που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
(1) ένα συναρμολογούμενο αυτοκινητάκι με μοτέρ και φωτοβολταϊκό που κινείται με την ηλιακή ενέργεια, το οποίο προμηθεύεται από την Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., και

(2) ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την 8-μελή ομάδα των μαθητών, στο μάθημα της Πληροφορικής. Το παιχνίδι ονομάζεται SOLARIS και διατίθεται σε CD.

Ο στόχος της ίδρυσης της Εικονικής Εταιρίας αφορά στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων Επιχειρηματικότητας στη βάση της αρχής «εκμάθηση μέσα από την πράξη», ενώ η επιλογή των ηλιακών παιχνιδιών ως προϊόν της Εικονικής Εταιρείας είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατασκευαστών και των παικτών στην αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών είναι το μοναδικό σχολείο στο νομό Αχαΐας που υλοποιεί Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ.

Στο 8μελές Δ.Σ. της Εικονικής Εταιρείας ηγούνται οι μαθητές τής Β’ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών: Μπεμπέλης Ιωάννης: Πρόεδρος, Καμπέρος Χρήστος: Αντιπρόεδρος, Μπαλτάς Αλέξανδρος: Δ/ντής Δημοσίων Σχέσεων – Γραμματέας, Μαρούλης Χαράλαμπος: Δ/ντής Οικονομικών, Τσάντα Μαριτίνα: Δ/ντρια Παραγωγής, Καραπάνου Σοφία: Δ/ντρια Μάρκετινγκ, Αθανασοπούλου Νιόβη: Δ/ντρια Πωλήσεων και Σώζος Μάριος: Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού

Στο Πρόγραμμα συμμετέχει η Οικονομική Σύμβουλος τής Εθνικής Τράπεζας τής Ελλάδος κ. Χριστίνα Ταβλά.