Στο tailor made της Αθήνας βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Διαμαντής (Distinto mall) και πιο συγκεκριμένα στον διεθνή διαγωνισμό της Diageo που αναδεικνύει κάθε χρόνο τους καλύτερους bartender σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα ταλέντα του ολοένα και πιο ανερχόμενου χώρου των bar καλούνται για άλλη μια χρονιά να διεκδικήσουν θέσεις στις πρωτιές, κάτι που άλλωστε έχει συμβεί και κατά το παρελθόν με τον Αριστοτέλη Παπαδόπουλο να έχει στεφθεί το 2009 παγκόσμιος νικητής στην πρώτη τότε διοργάνωση του διαγωνισμού και να φέρνει την Ελλάδα στο προσκήνιο σε έναν τόσο ιδιαίτερο τομέα.

Στην φετινή ωστόσο διοργάνωση, οι bartender καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 αποστάγματα από το Reserve Portfolio της Diageo.

Να αποδείξουν πόσο τολμηροί είναι με το ουίσκι και να επιλέξουν ανάμεσα στα Johnnie Walker Blue, Gold Label Reserve και Platinum Label ώστε να λάβουν μέρος στη “Δοκιμασία της Γεύσης”. Τα όρια του mixology θα διευρυνθούν, η αντίληψη της γεύσης θα αναδειχθεί, το γευστικό προφίλ του ουίσκι θα παραμείνει σε πρωταγωνιστική θέση, ενώ η θεατρικότητα και το storytelling και φέτος αναμένεται να μας αποδείξει πως bartender σημαίνει και ηθοποιός

 Το “The Food & Leisure guide” με επώνυμη άποψη και κριτικές παρουσίασε τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου!


Μια αναπαράσταση με Playmobil, ένα πέρασμα στο παρελθόν της οικογένειας Walker!

Ο παππούς του και το «Ηοme» ήταν η παρουσίαση του Κωνσταντίνου Διαμαντή από την Πάτρα.

Στο μπαρ ο Κωνσταντίνος ανεβάζει μία μακέτα στην οποία τοποθετεί μικρά Playmobil. Στην μακέτα υπάρχει το παρελθόν στην Σκοτία, η πορεία του Alexander Walker, τα παιδιά, τα εγγόνια, το πρώτο τετράγωνο μπουκάλι Johnnie Walker και μια όμορφα δομημένη ιστορία που καταλήγει στο «Keep Walking».

Το δεύτερο μέρος της ιστορίας του αφορά στον παππού του. Όταν έφυγε από την ζωή, ο Κωνσταντίνος βρήκε στο σπίτι του ένα παλιό μπουκάλι Johnnie Walker Gold Label Reserve, ένα Grand Marnier Gordon Rouge και ένα σπάνιο Irish Mist (λικέρ από ουίσκι αρωματισμένο με βότανα, μέλι και κρασί από ρέικι) του 1979.

Όπως λοιπόν η οικογένεια Walker τιμιούσε την οικογένεια, έτσι κι εκείνος σήμερα τιμά τον παππού του.

Γι’ αυτό και το ποτό του ονομάζει «Home».

Στο mixing glass του τοποθετεί:

-  50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve

-  20 ml Grand Marnier Gordon Rouge

-  20 mlIrishMist

-  20 ml λικέραπόπεργαμόντο

-  2 dash fee brothers whiskey barrel aged bitters

Συνεχίζει με κάπνισμα μιας καράφας με τσάι από ευκάλιπτο και ροζ πιπέρι.

Σε ένα balloon ποτήρι τοποθετεί ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, μία φέτα αποξηραμένου πορτοκαλιού, μία φλούδα από περγαμόντο και το ποτό του.Συνοδεύει με διάφορα είδη σοκολάτας.

Το 2013 κατά τη διάρκεια του World Class είδαμε να διαγωνίζονται 50 χώρες και 15.000 bartender οι οποίοι έφτιαξαν περισσότερα από 100.000 cocktail. Στην κριτική επιτροπή για την Ελλάδα φέτος θα δούμε τους Νίκο Καραθάνο (chef του εστιατορίου Hytra) αλλά και τον Dennis Zoppi(World Class Bartender 2012 για την Ιταλία).

Καλή επιτυχία!