Η ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ στη Χαλκίδα για τα 95 χρόνια του κόμματος

"Το ΚΚΕ μένει στο ίδιο πάντα πρωτοπόρο χαράκωμα της πάλης για την εργατική- λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό" υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Χαλκίδα για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ και τονίζοντας πως αυτή η προοπτική δεν είναι μόνο ιστορική αναγκαιότητα αλλά και επίκαιρη και αναγκαία δυνατότητα.

Tο ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συμμετάσχει σε κυβερνητική εξουσία, ακριβώς γιατί η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της δεν έχουν βρεθεί σε αυτήν. Όταν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ετοιμαστούν, αποφασίσουν να κατευθύνουν την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, τα μονοπώλια, το σύστημά τους, τότε το ΚΚΕ όχι μόνο θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής σ' αυτόν τον αγώνα αλλά θα αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες σε μια τέτοια εργατική λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην 95χρονη πορεία του ΚΚΕ τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν κατακτήσεις του λαού που να μην έχουν την σφραγίδα του κόμματός μας», υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ «σε κρίσιμες ώρες όταν όλα «τα ‘σκιαζε» η φοβέρα, όταν άλλοι λιποταχτούσαν, έδωσε το παρών» και προσθέτοντας πως «η στράτευση στο κομμουνιστικό κίνημα, στο Κόμμα μας, είναι συνώνυμη- και χτες και σήμερα- με ανιδιοτελή καθημερινή προσφορά και θυσίες».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ απαντά με επιστημονικά επεξεργασμένο τρόπο ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να βαδίσει σε άλλο δρόμο ανάπτυξης και τόνισε ότι αυτή η πολιτική πρόταση επιμένει πως η προοπτική βρίσκεται στην ανατροπή του καπιταλισμού, επιμένει να αποκαλύπτει το βασικό περιεχόμενο των προτάσεων διαχείρισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «που μπορεί να έχουν διαφορές ως προς το μείγμα, τη συνταγή, έχουν όμως τη βασική στρατηγική ομοιότητα, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Να αποκαλύπτει ότι οι διαφορές αντανακλούν και διαφορετικά καπιταλιστικά συμφέροντα, την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιος θα επωμιστεί τις λιγότερες ζημιές».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς του νέου διπολισμού και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην φθάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. «Αυτό το στόχο υπηρετεί και η ΧΑ, που ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Γι αυτό κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της φασιστικής ναζιστικής ΧΑ, παντού» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, απευθύνοντας τέλος κάλεσμα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας και άνοιγμα ουσιαστικής συζήτησης μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.