Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Η πρώτη οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και αφορούσε σε μέλη και φίλους της ομάδας εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον μουσειολόγο και μέλλος της επιτροπής του μουσείου Ξενοφώντα Παπαευθυμίου και την παρακολούθησαν 50 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Αποτέλεσε δε, την απαρχή του προγράμματος επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ξεκίνησε και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία, στο πλαίσιο του οποίου 60 μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου.

Να σημειωθεί πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει από τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά ή πολιτιστικά προγράμματα, για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες του Μουσείου, όπως το αλώνισμα και η αμπελουργία.

Το πρόγραμμα για την προσεχή εβδομάδα περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου Ψαθόπυργου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 25 σχολεία με περισσότερους από 1000 μαθητές.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται σε ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα). Το Mουσείο θα δέχεται τους μαθητές κάθε Τρίτη & Πέμπτη πρωινές ώρες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα σχολεία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης δέχεται επίσης οργανωμένες επισκέψεις ενδιαφερόμενων κοινωνικών ομάδων, πολιτών και φορέων της πόλης, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο γραφείο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Το Μουσείο στεγάζεται στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πατρών και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2610 624088.