Ισχυρές ριπές ανέμου, που ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, καταγράφηκαν σε περιοχές της χώρας, με το μελτέμι να επηρεάζει τις θαλάσσιες μετακινήσεις και τις δραστηριότητες στις παραλίες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η υψηλότερη τιμή της Παρασκευής σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου, όπου η ταχύτητα έφτασε τα 112 χλμ./ώρα. Ακολούθησε η Πεντέλη με 106 χλμ./ώρα. Το Σάββατο οι ριπές άγγιξαν τοπικά τα 90 έως 100 χλμ./ώρα, κυρίως στις Κυκλάδες, στην Τήνο, στη Νότια Εύβοια και νότια της Κρήτης.

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος, ανέφερε ότι η σταδιακή εξασθένηση αρχίζει από το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή το μελτέμι θα διατηρηθεί στις Κυκλάδες, με ανέμους 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση στα 5 με 6 μποφόρ, κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από την Τρίτη προβλέπεται αισθητή εξασθένηση των ανέμων και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων απαιτείται αυξημένη προσοχή στις θαλάσσιες μετακινήσεις και στις παραλίες, εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και του έντονου κυματισμού που δημιουργείται τοπικά.