Η τυρόπιτα που έχουν γευτεί χιλιάδες επισκέπτες των Καλαβρύτων!

Αν έχετε πάει Καλάβρυτα και δεν φάγατε την περίφημη τυρόπιτα του κ. Γιάννη έχετε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα που μπορείτε να επανορθώσετε εάν πάρετε τα βουνά!

Τα ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα του Χελμού φημίζονται εδώ και χρόνια! Επίσης πολλά χρόνια φημίζεται η τυρόπιτα του κύριου Γιάννη Βαρδακαστάνη σε όλη την Ελλάδα αφού η γεύση της ξεπερνά κατά πολύ αυτές του εμπορίου…

Όχι τυχαία! Ξημερώματα ξυπνάει ο κ. Γιάννης για να ανοίξει φύλλο στο κατάστημα που διατηρεί από το 1960 στο ιστορικό κέντρο των Καλαβρύτων!

Την συνταγή την έχουν ζητήσει πολλοί και ο κ. Βαρδακαστάνης είναι περίφημος στον κλάδο.

Χάρη στα αγνά υλικά της περιοχής που χρησιμοποιεί για να φτιάξει την τυροπιτά του, δηλαδή το φρέσκο ντόπιο αγελαδινό γάλα, πρόβειο βούτυρο της περιοχής, ακόμη το φύλλο και η φέτα που χρησιμοποιεί για τις τυρόπιτες, παρασκευάζονται στα Καλάβρυτα από τον ίδιο. Τίποτα δεν είναι προκατασκευασμένο. Όλα φτιάχνονται εκεί και σε συγκεκριμένες ποσότητες.

Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός πως τα Σαββατοκύριακα του Χειμώνα για να φας τις τυρόπιτες που επιθυμείς, όταν γυρίσεις αργά το απόγευμα από το χιονοδρομικό, πρέπει να έχεις κάνει κράτηση από το τηλέφωνο!

Μέχρι και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας  έχει γευτεί την φημισμένη τυρόπιτα!