Με απόλυτη επιτυχία, τόσο οργανωτική αλλά και αγωνιστική, διεξήχθη τo Σάββατο 06 Ιουνίου 2026, το απόγευμα, στην Πάτρα, το «GLOBAL DAY RUN PATRAS 2026» με διοργανωτή το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων.

Το «GLOBAL DAY RUN PATRAS» που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά, αποτέλεσε ιδέα του Δ.Σ. του Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» με σκοπό την καθιέρωση ενός νέου αγώνα, που θα εντάσσεται στις ετήσιες εκδηλώσεις που γίνονται σε όλον τον κόσμο για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Τρεξίματος (Global Running Day)», μια παγκόσμια γιορτή τρεξίματος που ενθαρρύνει οικογένειες, φίλους και μικρά παιδιά να αθληθούν «Όλοι ΜΑΖΙ», χωρίς ανταγωνισμό, να διασκεδάσουν μέσω της άθλησης και να εμπνεύσουν άλλους να συμμετάσχουν, προωθώντας το μήνυμα ότι ή άθληση και το τρέξιμο βελτιώνει τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία

Περισσότεροι από διακόσιοι τριάντα (230) δρομείς και παιδιά από την Πάτρα, την Αιγιάλεια και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο, έτρεξαν «Όλοι ΜΑΖΙ», στον «GLOBAL DAY RUN PATRAS 2026», πλημμυρίζοντας με χρώματα και χαμόγελα το πάρκο του Έλους της Αγυιάς στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, ένα θεματικό πάρκο, μόλις 5χλμ από το κέντρο της πόλης, που συνδυάζει έναν επισκέψιμο σπάνιο και μοναδικό υγροβιότοπο με διαδρομές για τρέξιμο, περίπατο και άθληση, αποδεικνύοντας τη δύναμη του δρομικού κινήματος και επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι η άθληση και το τρέξιμο, χωρίς ανταγωνισμό, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας.


Η διοργάνωση περιλάμβανε αποστάσεις 4χλμ και 8χλμ και παιδικό αγώνα 1χλμ σε χωμάτινη διαδρομή με ήπιες κλίσεις, δίπλα στο κύμα, και με θέα το πατρινό ηλιοβασίλεμα και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Νικητές στους αγώνες των 4χλμ. και 8χλμ αναδείχθηκαν:

ΑΓΩΝΑΣ 4 ΧΛΜ.

ΑΝΔΡΕΣ: Κωνσταντίνος Τσόλκας (ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ») 13:46, Γεώργιος Ντάβλας (ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ») 14:44, Χρήστος Στεργιόπουλος 15:33.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Βιβή Βαγενά 19:30, Verlan Axana 20:27, Daniela Brinzoi (ΣΕΒΑΣ Πάτρας) 20:31.

ΑΓΩΝΑΣ 8 ΧΛΜ.

ΑΝΔΡΕΣ: Νικόδημος Νικολακέας 29:40, Θεόδωρος Λιβανός 31:55, Κυριάκος Θεοφιλάτος 33:17.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σταυρούλα Τσούμα 36:07, Χάρις Γκαρλή (ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ») 39:37, Σοφία Φωκά 39:59.

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://ftt.gr/global-day-run-06-03-2026/